Local

Surpriză uriașă pentru locuitorii unei comune de la marginea Iașului. Investiție majoră în localitatea Valea Lupului în 2021

Publicat: 10 mai 2021
Vedere aeriană spre localitatea Valea Lupului din județul Iași
Localitatea Valea Lupului, comună aflată la marginea Iașului, va beneficia de o serie de investiții noi, conform proiectului de buget pe anul 2021 aprobat în plenul Consiliului Local

Locuitorii comunei Valea Lupului, aflată la marginea municipiului Iași, vor fi monitorizați în permanență. Autoritatea locală a inclus în proiectul de buget pe anul 2021 un proiect privind implementarea unui sistem de supraveghere video în comună. În lista de investiții a Primăriei din comuna Valea Lupului se regăsesc și alte proiecte noi

Sistem de tip Big Brother într-o localitate aflată în plină expansiune de la marginea municipiului Iași. Consilierii locali au avizat recent proiectul de buget pe anul 2021, proiect avizat cu unanimitate de voturi de către plenul instituției. În lista investițiilor pe anul în curs se regăsesc o serie de lucrări noi, dar și continuarea unor proiecte din anii anteriori. Printre investițiile noi apar reabilitarea unor artere, noua strategie locală pe perioada 2021-2027, dar și alte proiecte ce deja au primit girul aleșilor locali. Primăria din Valea Lupului a avut în plan și alte investiții, în special cele legate de siguranța în traficul rutier.

Sistem video în localitatea Valea Lupului. Investiție într-un studiu de trafic local

Un proiect nou este legat de implementarea unui sistem de monitorizare video de tip Big Brother, pentru care Primăria comunei Valea Lupului va plăti circa 220 de mii de lei. Proiectul cuprins în lista de investiții a fost avizat pozitiv de plenul Consiliului Local la ultima ședință ordinară. De asemenea, în lista de investiții mai apar și strategia de dezvoltare locală, pentru care se vor aloca 420 de mii de lei, dar și un studiu de trafic pentru sistematizarea circulației în comuna Valea Lupului. Pentru acest proiect se vor aloca 135 de mii de lei, conform proiectului de buget pe anul 2021.

În lista de investiții din localitatea Valea Lupului mai apare și construirea și dotarea unei grădinițe cu program prelungit. Proiectul se derulează cu fonduri de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), valoarea totală a investiției fiind de 3.5 milioane de lei. În listă apar și alte investiții în sistemul educațional, valoarea totală a acestora fiind de 2,1 milioane de lei. Pentru exinderea canalizării în comuna Valea Lupului se vor aloca 42 de mii de lei.

Peste 4 milioane de lei pentru străzile din comuna Valea Lupului

Autoritatea locală din comuna Valea Lupului va aloca peste 4 milioane de lei la capitolul privind transporturile. Pentru amenajarea a 4 stații de autobuz se vor aloca 139 de mii de lei, în timp ce pentru betonarea unor drumuri din satul Valea Lupului se vor aloca 72 de mii de lei. De altfel, aceste investiții au fost deja anunțate recent de către autoritatea locală din comuna aflată lângă municipiul Iași. De asemenea, pentru modernizare prin asfaltarea unor străzi din comuna Valea Lupului, Primăria va aloca 3,1 milioane de lei.

Pentru modernizarea prin betonare a unor străzi din comună, autoritatea locală va aloca 565 de mii de lei. Pentru modernizarea rețelei de drumuri sătești în comuna Valea Lupului-etapa II, autoritatea locală va aloca circa 2.00 de lei. Pentru construirea unui pod auto și pietonal peste pârâul Lupului se vor aloca 2.380 de lei. Pentru modernizarea unor drumuri de interes local din comună, artere aflate la faza de documentație și studii, Primăria va aloca 154.700 de lei. În plus, pentru mobilier stații autobuz, Primăria va mai aloca 150 de mii de lei.

Comentarii
  • 135.000 pentru un proiect !
    Camere va trebuie acum, cand nu sunteti in stare sa rezolvati niste drumuri din sat !
    Ce mai puneti la anul, semafoare pe Culianu si pe Nucilor ? Pacat de bani.

Adauga un comentariu