Economic

Surprize neplacute pentru toti detinatorii de masini din Romania

Publicat: 25 mai 2014
Cei mai multi asiguratori avizati sa vanda polite de raspundere civila autoau anuntat ca vor opera scumpiri. Procentele avansate, ca medie, sunt relativ mici insa impactul real asupra buzunarului celor mai multi soferi va fi unul substantial. Mediile sunt insa inselatoare intrucat ele includ atat companiile care se bazeaza aproape exclusiv pe polita RCA cat si pe cele care au anuntat  ca nu mai sunt atat de interesate de acest sector motiv, pentru care practica deja preturi mari.

 
Asadar, cine vrea sa isi faca o idee asupra nivelului scumpirilor viitoare ar trebui sa se uite mai degraba la diferenta dintre cele mai mici preturi si restul „plutonului” decat la cifrele vehiculate in piata ca scumpiri medii. Concret, in acest moment, un tanar sub 25 de ani, care conduce, de exemplu, un Logan cu capacitate de 1.6 litri, plateste o prima anuala de aproximativ 1.400 de lei, in timp ce media pietei se situeaza undeva la 2.200 de lei.

 
Este de asteptat ca in acest caz pretul sa creasca cu aproximativ 800 de lei sau  aproximativ 60%. Pentru persoanele cu experienta la volan, cresterile vor fi ceva mai mici. In acest, moment, diferenta intre cel mai mic pret oferit pe piata unui sofer cu varsta peste 50 de ani care conduce acelasi Logan, si pretul mediu, este de doar 20%, potrivit economica.net.


loading...

Adauga un comentariu