National

Surprize pentru proprietarii de MASINI INMATRICULATE in BULGARIA

Publicat: 20 mai 2016
1

Autoritatile bulgare pregatesc sanctiuni pentru cetatenii tarilor vecine, care au masini inmatriculate in Bulgaria si nu au incheiate asigurari RCA.

In ultimii ani peste 100 de mii de automobile ce circula in Romania, Moldova si Grecia au fost inamatriculate in Bulgaria. Proprietarii insa de regula evita sa se deplaseze anual la sud de Dunare pentru a-si reinnoi raspunderea civila auto.

Cand se produce un accident de circulatie pagubele sunt platite de fondul de garantie mentinut de companiile bulgare de asigurari.

Intr-o incercare de a limita aceste pierderi, Miniserul Bulgar de Interne a cerut anularea automata a inmatricularii autoturismelor ce nu au RCA.

In acest scop fondul de garantie va verifica periodic automobilele cu asigurare obligatorie expirata, va trimite informatia respectiva Politiei Rutiere ce va anuala inmatricularea.

Proprietarii straini vor putea evita problemele reinnoind la timp asigurarea respectiva. Pentru a-i inlesni companiile de asigurari vor introduce contractarea on-line de polite RCA si Casco. Inmatricularea va fi reinnoita intr-un mod automat dupa ce proprietarul achita RCA.

Comentarii
Adauga un comentariu