National

Surse: Bani contra revocari de membri CSM

Publicat: 13 ian. 2013
1

Presiuni uriase pe judecatoriile, tribunalele si curtile de apel din toata tara , pentru a-i revoca pe anumiti membri CSM, membri care se pare ca o deranjeaza pe ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

In schimbul unui vot care sa convina politicienilor, sustinatorii ministrului ar urma sa primeasca, potrivit unor surse, diverse avantaje, cum ar fi sedii noi sau alte inlesniri.

Totul, pentru ca oamenii potriviti sa ajunga in posturile cheie din CSM. Pe de alta parte, consilierul ministrului justitiei, Cristina Manda, neaga orice acuzatii. Si spune ca nu s-a discutat cu niciun magistrat despre alegerile din CSM.

„Din informatiile mele se pregateste Curtea de Apel Craiova sa intre intr-o noua ofensiva a revocarilor, De data aceasta ar fi vizata Alina Ghica, fosta presedinta a CSM si cea care candideaza acum pentru un post de vicepresedinte. Dupa ce am vazut telenovela revocarii Danilet, urmeaza Alina Ghica din informatiile mele si varful de lance va fi Curtea de Apel Craiova, Curte de Apel de la care niste judecatori au primit telefoane de la doamna Cristina Manda, consilier al ministrului Mona Pivniceru, care, intr-un fel sau altul, a incercat sa-i determine sa ceara aceasta revocare a Alinei Ghica”, a explicat jurnalistul Catalin Prisacariu.

Fostul presedinte al CSM, Alina Ghica, a confirmat, in exclusivitate pentru B1, ca exista astfel de presiuni.

„Da, am si eu informatii, colegii mei din tara ma tin la curent cu acest gen de presiuni. Este politica, intre ghilimele, pe care o aleg cele doua parti in a-si promova ideile

Adica stiti si dumneavoastra ca se dau telefoane de la Bucuresti si se insista sa fiti eliminata din CSM?

Da, exista asemenea tip de presiuni. Nu am nicio dovada ca le face cineva anume, dar exista acest tip de presiuni”, a confirmat fostul presedinte CSM.

Consilierul ministrului justitiei, Cristina Manda, spune insa ca nu a discutat cu niciun magistrat despre alegerile din CSM sau despre revocarea vreunui membru al Consiliului Magistraturii.

„Nu numai Curtea de Apel Craiova, oricare instanta din tara, oricare magistrat, daca a primit vreun telefon din partea mea sau a ministrului Justitiei, ca trebuie sa actioneze intr-un anume fel vizavi de alegerile din CSM, demisia e un act prea putin, eu il vad, din punct de vedere moral”, a  sustinut Manda.

Monica Macovei e convinsa ca revocarile de la CSM sunt doar urmarile unui razboi politic.

„In primul rand este ilegal. Mai departe, daca motivul este disperarea sau un plan bine pus la punct pentru a subordona CSM de catre doamna Pivniceru sau de catre Guvernul Ponta, ramane de vazut. Pana la urma nici nu conteaza daca e disperare sau intentia planificata si crearea tuturor acestor evenimente pentru a prelua puterea asupra Justitiei. Vad ca un razboi impotriva unor oameni din CSM care nu raspund la comenzile politice ale USL exercitate prin doamna Pivniceru”, a conchis Macovei.

Sursa: b1.ro

Comentarii
  • Daca exista asemenea informatii sper ca sunt reale si atunci rog pe cei de la sursa sa spuna care sunt sumele de bani si numele persoanelor beneficiare!!
    In caz contrar rog dezmintire si scuzele necesare….

    Observ ca gasca lui chioru(macavita, vasilica morar D etc ) nu mai recunosc procedura dupa care au lucrat la ultimele numiri incepan din 2**5 cand atributiile CSM au fost luate de Macavita cea sinistra!!

Adauga un comentariu