Actualitate

Surse: Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE

Publicat: 19 oct. 2020
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Știre de ultimă oră! Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE, formațiunea politică pe care chiar acesta l-a creat. Alături de acesta alți 21 de lideri județeni au făcut acest pas. Se pare că noul lider interimar al ALDE va fi Daniel Chițoiu. Conform informațiilor apărute în presă, toate persoanele care au demisionat din ALDE urmează să se înscrie în Pro România.

„În momentul în care am decis în structurile statutare ALDE că facem fuziunea cu PRO România, am anunţat, de asemenea, că la alegerile parlamentare mergem pe o listă comună, sub titulatura PRO România. Asta înseamnă că toţi membrii ALDE care urmează să candideze la parlamentare sub titulatura PRO România vor deveni membri PRO România, pentru a putea candida pe listele PRO România. Acest lucru e valabil inclusiv pentru mine. Pe 8 noiembrie avem congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeaşi zi are loc congresul PRO România în care se va decide fuziunea şi, după aceea, vom funcţiona ca un singur partid”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu îl critică pe Ludovic Orban: „Dacă tu nu respecți deciziile instituțiilor statului, să nu te aștepți ca cetățenii să respecte“

Liderul Pro România Social Liberal, Călin Popescu Tăriceanu, îl critică pe premierul Ludovic Orban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Călin Popescu Tăriceanu susține că Ludovic Orban își bate joc de instituțiile fundamentale ale unui stat democratic și de deciziile acestora și îi transmite că toată această atitudine i s-ar putea întoarce împotrivă ca un bumerang:

„Un nou atac suburban la adresa Curții Constituționale! Da, tot din partea lui Ludovic Orban care și-a făcut un obicei ca ori de câte ori nu îi convine o decizie a CCR, a Avocatului Poporului sau justiției române să conteste aceste instituții și să amenințe cu schimbarea lor dacă va câștiga puterea absolută“, susține Călin Popescu.

Călin Popescu Tăriceanu: „Această atitudine se întoarce ca un bumerang împotriva lui și a guvernului“

Senatorul este de părere că atitudinea premierului și a oamenilor săi se întoarce împotriva acestora.

„Ce nu înțelege Ludovic și păpușarii lui este că această atitudine se întoarce ca un bumerang împotriva lui și a guvernului pe care îl conduce. Pentru că dacă oamenii văd că Prim-ministrul critică sau chiar refuză să respecte deciziile CCR și ale altor instituții, atunci li se pare normal ca, la rândul lor, să nu respecte deciziile pe care Orban și guvernul lui le iau. În fond dacă i se permite unui Prim-ministru să încalce legile și bunul simț, de ce nu ni s-ar permite nouă, simpli muritori?”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?“

Călin Popescu Tăriceanu consideră că cea mai înţeleaptă decizie, având în vedere situaţia alarmantă în care ne aflăm din cauza COVID-19, ar fi amânarea alegerilor parlamentare din decembrie.

„Vreau să discutăm cu realism despre ce se întâmplă în momentul de faţă. Au fost peste 4.000 de cazuri raportate. Aţi văzut specialiştii ce spun, că numărul îmbolnăvirilor va creşte exponenţial în perioada următoare. Organizăm alegerile sau nu? Nu pot să nu remarc că acest număr apare la 14 zile de la alegerile locale. E un vârf de îmbolnăviri, care e clar legat de organizarea alegerilor“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile!“

Într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu susține că începerea anului şcolar a fost făcut în scop electoral.

„Începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral, doar ca Iohannis și Orban să poată spune că situația medicală este sub control, doar pentru ca alegerile locale să se poată ține pe 27 septembrie!“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Adauga un comentariu