National

SURSE – Constantin Bolbosanu, director adjunct IGPR, retinut de DNA

Publicat: 09 nov. 2015
1

Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Constantin Bolbosanu, a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita in valoare de 110.000 euro, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

El a fost adus cu mandat la sediul DNA pentru audieri dupa ce procurorii au efectuat perchezitii la locuinta sa. Constantin Bolbosanu este urmarit penal pentru luare de mita, fapta savarsita in calitate de sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate.

DNA sustine ca Bolbosanu, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu, a primit, in perioada martie – septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mita, echivalentul in lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat.

‘In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea suspectului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania pentru ofiter si familia acestuia. Protectia promisa de suspect a fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind ‘deranjat’ de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale’, au retinut procurorii.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.
Adauga un comentariu