Actualitate

Surse: Florin Călinescu va candida pentru Primăria Generală a Capitalei

Publicat: 11 aug. 2020

După ce nume cunoscute precum Gabriela Firea, Nicușor Dan, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu și-au anunțat candidatura pentru Primăria Capitalei, în cursă pentru această funcție ar putea intra și Florin Călinescu. Conform unor surse din politică, se pare că acesta ar urma să-și anunțe miercuri intenția de a candida. Acesta figurează ca președintele Partidului Verde pe site-ul formațiunii politice, deși în registrul partidelor apare alt nume.

Totuși, această candidatură depinde de strângerea numărului necesar de semnături.

Florin Călinescu, președintele Partidului Verde, a anunțat candidații la Primăria Iași și Consiliul Județean Iași

Aflat în cursul zilei de 27 iulie la Iași, actorul și fostul realizator de emisiuni TV l-a lansat pe Sabastian Tătaru în cursa pentru președinția Consiliului Județean Iași. În trecut, a ocupat postul de purtător de cuvânt al instituției. Totodată, Vlad Baba a fost ales candidatul pentru funcția de primar al municipiului Iași. Este actor și prezentator de evenimente.

„La nivelul județului Iași este nevoie de o schimbare, la nivel de gândire, la nivel de mentalitate, la nivel de orice se poate produce în acest județ. Vechile conduceri ale Consiliului Județean și mai ales ultima conducere nu a arătat că este capabilă să gestioneze problemele cetățenilor. Nu-i interesează ce spun oamenii și mai apoi politica partidului. Ne interesează să facem administrație publică județeană, să realizăm lucruri pentru oameni. Eu sunt inima verde la Iași de vreo 12 ani și vreau să lupt pentru județul Iași și pentru oamenii care locuiesc în acest județ”, a declarat Sebastian Tătaru.

Florin Călinescu, președintele Partidului Verde, a anunțat candidații la Primăria Iași și Consiliul Județean Iași mergând pe un mesaj antisistem

Florin Călinescu, președintele Partidului Verde  a precizat că la nivel european „verzii” au succes și chiar au ajuns la guvernare în unele țări.

„Este un partid antisistem. După 30 de ani am spus că nu se mai poate. Fiecare poate să-și voteze preferații, dar nu poți să te mai plângi de calitatea vieții. Partidul verde este un frățior al Partidului verde european. Asta este singura cale. Uite în Austria, în Germania, în Italia. Cred că avem de unde să găsim înțelegere”, a spus Florin Călinescu.

Însă, calculele electorale nu sunt tocmai optimiste pentru Partidul Verde. Deocamdată, estimările arată că, la Iași, partidul ar putea prinde doar 4 la sută din voturile electoratului. Miza Partidului Verde este atingerea pragului de 5 la sută, ce permite intrarea în Consiliul Local și Consiliul Județean.

La Primăria Iași, PNL are cele mai multe procente, cu Mihai Chirica candidat pentru un nou mandat

Un sondaj recent arată intenția de vot a ieșenilor. Noul sondaj pentru Primaria Iași indică faptul că la nivelul municipiului Iași, PNL va obține cel mai mare scor dintre formațiunile politice locale. Astfel, PNL Iași va obține 41,2 la sută din voturi, în vreme ce PSD Iași va aduna 20,8 la sută din totalul voturilor. Candidații la Consiliul Local Iași din partea USR ar urma să obțină 14,8 la sută din totalul voturilor, iar PMP Iași va aduna 6,8 la sută din voturi.

Aceste formațiuni sunt și singurele care ar aduna voturi pentru a avea reprezentare în Consiliul Local Iași. Următoarea formațiune cuprinsă în sondaj a fost Pro România Iași, formațiune care va aduna 4,5 la sută din opțiunile ieșenilor. Restul procentelor de 11.9 la sută se vor împărți între alte formațiuni politice ieșene, care nu ar atinge însă pragul de 5 la sută.

Adauga un comentariu