National

Surse: Ludovic Orban si Teodor Atanasiu tintesc Primaria Capitalei in 2016

Publicat: 17 apr. 2015
1

Doi din cei mai importanti prim- vicepresedinti ai PNL au planuri mari privind alegerile locale din 2016 si vizeaza o candidatura pentru Primaria Capitalei la anul.

In primul rand este vorba de prim- vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, cel care pare sa aiba planuri indraznete pentru 2016.

Potrivit informatiilor detinute de PSnews.ro, Orban si-a anuntat, in interiorul partidului, intentia de a candida pentru Primaria Capitalei la alegerile locale din 2016.

Pe langa Ludovic Orban, la o candidatura pentru Primaria Capitalei ravneste si Teodor Atanasiu, cel care conduce, in prezent, filiala PNL Bucuresti.

Totusi, asupra celor doi planeaza numeroase controverse, iar in cazul lui Orban chiar si unele cu iz penal dupa ce a fost dat in primire la DNA de catre Guvernul Ponta.

Reamintim ca, in ultimele zile, a aparut un element care ii poate incurca planurile de viitor ale lui Orban. Mai exact, este vorba de sesizarea facuta de Corpul de Control al Guvernului privind presupuse ilegalitati in platile facute de Ministerul Transporturilor si CNADNR pentru proiectul Transalpina.

Intr-o nota inainta DNA de Corpul de Control al premierului, se arata ca Ludovic Orban, in momentul in care era ministru al Transporturilor, a dispus executarea lucrarilor in sistem de credit-furnizor, respectiv pe baza unui imprumut contractat de constructor de la o institutie de credit, care sa fie rambursat ulterior de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) cu plata unor costuri suplimentare de finantare, ceea ce a generat o paguba de 388,7 milioane lei.

Inspectorii guvernamentali mai sustin ca Ludovic Orban a promovat in Guvern o hotarare avand ca scop finantarea de la buget a acestui proiect, act normativ care, desi nu a avut avizul Ministerului Economiei si Finantelor, a fost contrasemnata, pentru ministrul Transporturilor, de catre secretarul de stat Septimiu Buzasu si de ministrul de atunci al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Comentarii
Adauga un comentariu