National

Surse: Pe cine va propune PSD pentru funcția de premier al României

Publicat: 30 aug. 2020
ALT=«Pe cine propune PSD în locul lui Ludovic Orban»
Pe cine propune PSD în locul lui Ludovic Orban

Revoltați de modul în care Guvernul Orban a gestionat pandemia de coronavirus din România, Partidul Social Democrat s-a hotărât să depună a doua moțiune de cenzură. Aceasta urmează să fie dezbătută luni în plenul Parlamentului. Actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că, formațiunea politică pe care o reprezintă îi va propune președintelui Klaus Iohannis un premier tehnocrat. Deși nu a menționat despre cine este vorba acesta a spus că persoana în cauză este fost membru al PSD.

Conform surselor, Leonardo Badea ar fi propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de premier. Acesta este fost deputat și senator PSD, fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În prezent Leonardo Badea ocupă funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR).

Eugen Teodorovici, despre Guvernul Orban: „Credeți și NU întrebați‼️”

Fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD Eugen Orlando Teodorovici a lansat un mesaj dur la adresa Executivului, denumit de acesta „Guvernul lui Iohannis”. Acesta ironizează atitudinea și discursul președintelui, prin care acesta continuă să-i apere pe  membrii Guvernului indiferent de acțiunile acestora.

„Credeți și NU întrebați‼️

Președintele Iohannis încă garantează pentru «guvernul său», în timp ce Orban se jură că a făcut totul pentru #pandemie! Cine îndrăznește să NU creadă că președintele și «guvernul său» NU au nicio #vină NU este deloc precáut ?❗️
În aprilie și mai, când eram în plină stare de urgență, aveam deja peste 9.000 de cazuri de persoane infectate, nu aveam nici teste, nici echipamente, ci doar #frică, #izolare și #amenzi … am trecut cu bine peste teama sărbătorilor pascale și a grătarelor de 1 Mai.
‼️Poporul încă NU era cel VINOVAT! Guvernul lui Iohannis #rezista.

La finalul lui iunie aveam peste 25.000 de cazuri de persoane infectate și guvernul își făcuse mâna, de la mărunte găinării la mega-escrocherii de casă. Iohannis și Orban impuneau #reguli și dădeau #indicații pe bandă rulantă tuturor neprecáuților care îndrăzneau să spere la o bere pe terasă sau la concediul mult așteptat, în timp ce ei le încălcau cu #tupeu. Totuși era nevoie de explicații, era nevoie de vinovați!

‼️În niciun caz NU «guvernul său» putea fi VINOVAT! Guvernul lui Iohannis #rezista.

La finalul lui iulie erau aproape 51.000 de cazuri, deja instituțiile de control trăgeau semnalul de alarmă cu privire la #jaful din banii publici și #fraudele în achizițiile publice din guvernarea #PNL, în timp ce ministrul sănătății se zbătea între platouri și cocoașe.
‼️Aveam deja VINOVAȚII: sezonul estival, populația și opoziția politică! Guvernul lui Iohannis încă #rezista.

La finalul lui august avem peste 84.000 de cazuri de persoane infectate, un întreg cabinet plecat la lipit afișe electorale și un ministru de interne care a dezertat eroic pentru o cauză de toată demnitatea – un post călduț de consilier local la Caransebeș. Mai sunt doar #medici în spitale pe baricade, #angajați debusolați de perspectiva nesigură a venitului și a locului de muncă, #angajatori disperați de incertitudinea păstrării afacerii, #pensionari fără speranță, #copii, #profesori și #părinți lăsați cu ochii în soare cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar.
Nu știm care va fi numărul de cazuri peste câteva zile, dar știm trei lucruri:
1. Avem luni, 31 august, un vot important de dat în Parlament
2. Avem un început de an școlar pe 14 septembrie
3. Avem alegeri locale pe 27 septembrie
‼️Indiferent ce se va întâmpla, chiar dacă «guvernul său» nu va (mai) #rezista, să credeți orbește și să NU întrebați dacă #Iohannis a fost vreo secundă #VINOVAT⁉️”, a afirmat Eugen Teodorovici.
Adauga un comentariu