National

SURSE – Ponta are deja 3 nume pentru REMANIERE – Uite cine sunt cei vizati

Publicat: 07 mai 2013

Potrivit unor surse Realitatea TV, premierul Victor Ponta ar urma sa remanieze trei dintre membrii Guvernului: doi liberali si un social-democrat.

Conform Realitatea TV, ar urma sa fie remaniati ministrul Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, ministrul Industriei si Comertului Varujan Vosganian si ministrul delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Nita.

Tensiuni intre Ponta si Nicolaescu
In ultimele luni, Victor Ponta l-a criticat public pe Eugen Nicolaescu, in special in urma anuntului ministrului ca intentioneaza sa reorganizeze sistemul prin desfiintarea caselor de sanatate judetene, dar si directiile judetene de sanatate.

„Domnul ministru Nicolaescu vrea sa faca niste reorganizari. Evident ca domnia sa ar vrea sa mai economiseasca niste bani, dar intai trebuia sa vorbeasca cu dumneavoastra si macar sa va informeze de ceea ce face”, a spus premierul in urma cu o luna, in fata sefilor de consilii judetene.

Nicolaescu a fost pus la zid si de vicepremierul Liviu Dragnea. Social-democratul l-a criticat pe ministru pentru declaratiile legate de trecerea unor spitale in subordinea autoritatilor locale si de finantare a spitalelor private, afirmand ca astfel de proiecte „majore” ar trebui, inainte de a fi anuntate public, discutate mai intai in guvern sau „macar cu primul ministru”.

Contre intre Ponta si Vosganian
Vosganian s-a declarat nemultumit de modul in care au fost impartite atributiile in Cabinetul Ponta intre PNL si PSD. Iesirile publice ale ministrului liberal Varujan Vosganian i-au iritat pe social-democrati. Premierul Victor Ponta a afirmat ca, daca cuiva nu-i place in Guvernul sau, este liber sa plece.

PDL i-a cerut, pe 14 aprilie, lui Ponta demiterea ministrilor Nita, Vosganian, Chitoiu si Voinea
PDL ii cere premierului Victor Ponta demiterea ministrilor Constantin Nita, Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu si Liviu Voinea, a declarat prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul, care a criticat „scandalul si balbele” din cazul mutarii sediilor Transgaz si Romgaz de la Medias la Bucuresti.loading...

Adauga un comentariu