Actualitate

Sursele alternative de apa pun în pericol siguranta calitatii apei din Iasi

Publicat: 02 mai 2015
1
În ultimii ani, zona metropolitana a orasului Iasi a cunoscut o dezvoltare majora, fiind construite foarte multe gospodarii, care nu au beneficiat initial de apa din reteaua publica, ci de surse alternative, cum ar fi fantanile. Investitiile realizate în ultimii ani în reteaua de apa si de canalizare a judetului Iasi au permis racordarea majoritatii acestor comunitati la reteaua publica de apa potabila. Totusi, unii utilizatorii au continuat sa foloseasca alternativ si apa provenita din surse proprii, fara a realiza ca pot pune astfel în pericol siguranta apei din reteaua publica. Apa din surse proprii, neverificata din punctul de vedere al potabilitatii, poate ajunge în reteaua publica  de distributie în situatia în care este utilizata pe aceeasi retea interioara de distributie. Modificarile sau interventiile în reteaua interioara pot provoca dezechilibre ale regimului de presiune din reteaua publica, ce pot afecta alimentarea cu apa a altor utilizatori si pot provoca avarii în reteaua de distributie.
„Dorim sa atragem atentia utilizatorilor care folosesc o sursa alternativa de apa pe reteaua interioara ca, potrivit contractului încheiat cu ApaVital, au obligatia de a nu folosi în aceste instalatii pompe cu aspiratie din reteaua publica, direct sau prin bransamentul de apa”, au precizat reprezentantii ApaVital.
Comentarii
  • Care calitate a apei potabile? Locuiesc pe str-la Magnoliei din Valea Lupului și săptămânal scot câte o mână de nisip din sita bateriilor.Apa este infectă și nu are presiune! Așa că nu mai vorbiți de o calitate a apei că este dezastru cu apa din Iași. Dar a lăsat moștenire chiorul de primar gelos! mare ordinar de om, o jigo.die îmbâcsită!

Adauga un comentariu