National

Suspecti de furt calificat, retinuti

Publicat: 24 aug. 2015
1

Dupa audierea a zeci de persoane suspectate de furt de curent electric, astazi au fost efectuate mai multe retineri. Noua dintre cei 40 de suspecti din Vaslui au fost retinuti. Daca vor fi gasiti vinovati, toti cei implicati risca sa stea dupa gratii intre 3 si 10 ani, pentru furt calificat.

Vezi si Iesean periculos, retinut in Italia. A amenintat doi barbati cu moartea

Politistii, jandarmii si procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad au controlat zeci de locuinte din oras. Descinderi au fost si in birourile mai multor angajati de la furnizorul de energie electrica.
„Activitatea vizeaza peste 40 de persoane banuite de savarsirea infractiunii de furt, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate ori modificarea fara drept a componentelor instalatiilor”, spune agent sef adjunct Loredana David, de la Biroul de Presa al IPJ Vaslui. In total au fost 80 de perchezitii in Barlad si comunele invecinate. La Zorleni au fost ridicati doi angajati ai unei companii care colaboreaza cu furnizorul de energie electrica. Acestia sunt acuzati ca i-ar fi ajutat pe oameni sa se branseze ilegal la retea. Furtul de curent electric a fost reclamat de conducerea companiei, care spune ca „in primele sase luni ale anului au fost identificate aproximativ 3.100 de cazuri de consumuri frauduloase de energie electrica”. Prejudiciul total este estimat la peste 8 milioane de lei.
Adauga un comentariu