National

Suspecți de trafic de droguri, ridicați de mascați. Zeci de pastile de ecstasy, găsite la doi tineri – EXCLUSIV / FOTO / VIDEO

Publicat: 12 iul. 2020
alt=
Suspecți de trafic de droguri, ridicați de mascați. Zeci de pastile de ecstasy, găsite la doi tineri

Doi suspecți de trafic de droguri au fost ridicați astăzi de către mascați. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților R.L.M. și F.R.A. în vârstă de 19, respeciv 20 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 11.07.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului R.L.M., pe raza municipiului Iași, în timp ce încerca să comercializeze 85 pastile de ecstasy, care urmau să fie distribuite participanților la o petrecere ce urma să aibă loc într-un club de pe raza municipiului.

Suspecți de trafic de droguri, ridicați de mascați: Voiau să vândă droguri în Iași

La aceeași dată, s-a organizat, pe raza municipiului Bârlad, o a două acțiune de prindere în flagrant, a inculpatului F.R.A., sursa de aprovizionare cu droguri de mare risc a inculpatului R.L.M., care a fost depistat în timp ce încerca să pună în vânzare 50 de pastile de escstasy, în schimbul sumei de 2500 lei.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Alex Corduneanu, condamnat pentru trafic de droguri

Alex Corduneanu, fiul lui Costel Corduneanu, a fost condamnat definitiv la finele lunii iunie de către judecătorii ieșeni. Alex Corduneanu a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de heroină și deținere de droguri în vederea consumului propriu

Jale în lumea interlopă din Iași, după ce Alex Corduneanu, fiul lui Costel Corduneanu, a fost condamnat ieri cu executare pentru trafic de heroină!
Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelurile formulate de procurorii DIICOT și de Alex Corduneanu împotriva sentinței emisă la fond de Tribunalul Județean.

„Instanța respinge, ca nefondate, apelurile formulate de DIICOT Iași și inculpatul-apelant Alex Corduneanu împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Iași, pe care o menține. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Alex Corduneanu, condamnat de Tribunalul Iași din cauza drogurilor

La finele lunii martie 2020, Alex Corduneanu, membru marcant în lumea interlopă din Iași, a fost condamnat de prima instanță, Tribunalul Iași, la 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de heroină și deținere de droguri, în vederea consumului propriu.
Procesul celui mai tânăr membru al clanului Corduneanu a început în urmă cu câteva lui. Procurorii DIICOT Iași l-au trimis în judecată pe acest membru al lumii interlope, pentru trafic de droguri de mare risc și, respectiv, deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Membru din lumea interlopă din Iași, prins în trafic cu heroină

În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus audierea fiului lui Costel Corduneanu, Alex. Asta, după ce, la finele anului trecut, Alex Corduneanu a fost ridicat de polițiști pentru că a fost prins având droguri asupra lui. Alex Corduneanu ar fi avut asupra sa peste 30 de grame de heroină. Totul s-a întâmplat în județul Vaslui, dar cazul a fost preluat de oamenii legii din Iași.

Astfel, la un moment dat, la intrarea în Vaslui, a fost trasă pe dreaptă o mașină marca Seat. În mașină se aflau trei persoane. Polițiștii au încercat să discute cu șoferul și pasagerii, însă toți aveau un comportament ciudat. Atunci, oamenii legii au făcut verificări și i-au controlat pe cei trei. La unul dintre aceștia, polițștii au găsit cannabis și o râșniță, iar, la altul, metadonă. La cel de-al treilea, polițiștii au descoperit aproximativ 30 de grame de heroină.

Comentarii
Adauga un comentariu