Titlurile zilei

Suspecții din cazul Sofiei au fost arestați! Aceștia își vor petrece următoarele 30 de zile în arest. Tatăl fetiței: „Sper să primească pedeapsa maximă pentru ceea ce i-au făcut fetei mele”

Publicat: 18 sept. 2021
Tatăl fetiței, fata de 2 ani și mama acesteia, arestată
Mama Sofiei și concubinul acesteia au fost arestați prevenitv pentru 30 de zile

După mai bine de o săptămână de la tragicul eveniment care a șocat o lume întreagă, mama Sofiei, fetița de 2 ani care a murit în condiții suspecte, și concubinul acesteia, au fost arestați pentru 30 de zile. În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, celor doi li s-a deschis dosar penal de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului

Mădălina, mama Sofiei, fetița de 2 ani care a murit în condiții suspecte, și concubinul acesteia au fost arestați pentru 30 de zile. La mai bine de o săptămână de la tragicul accident în care micuța de 2 ani și-a piedut viața, autoritățile îi bănuiesc pe cei doi de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului. Aceștia își vor petrece următoarele 30 de zile în Arestul IPJ Iași.

„Joi, 16 septembrie 2021, în baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat și o femeie bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști și introduși în Arestul Inspectoratului de Poliție Județeană Iași. Ieri, 17 septembrie 2021, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, care a dispus prezentarea lor Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea unității de parchet și a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile atât pe numele femeii, cât și al bărbatului. Cei doi vor fi reintroduși în Arestul IPJ Iași”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Tatăl micuței a făcut prima declarație

Distrus de durere, Daniel, tatăl fetiței decedate, abia și-a găsit cuvintele. Acesta a transmis primul mesaj și prima reacție după ce suspecții au ajuns în fața instanței ieșene cu propunerea de arestare preventivă. Bărbatul și-a adunat ultimele puteri și le-a transmis făptașilor că speră să primească pedeapsa maximă pentru ceea ce au făcut.

„Sper să primească pedeapsa maximă pentru ceea ce i-au făcut fetei mele”, a spus bărbatul, vizibil afectat de tragedie.

Medicii legiști au stabilit prima cauză care a dus la moartea tragică a Sofiei, fetița de 2 ani din Iași. În urma primelor evaluări, aceștia au hotărât că fetița a murit asfixiată, cel mai probabil prin înec. Trebuie precizat că, exact cum s-a bănuit de la început, legiștii au găsit pe trupul micuței mai multe vânătăi mai vechi. Pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, specialiștii așteaptă rezultatele examenelor de laborator. Acestea vor arăta adevărul.

Familia tatălui o suspecta pe mama Sofiei de crimă

Sofia locuia împreună cu Mădălina, mama sa în vârstă de 21 de ani, în satul Șorogari, comuna Aroneanu, județul Iași, deoarece părinții erau despărțiți. După separarea de Daniel, tatăl micuței, Mădălina și-a găsit alt bărbat, acesta având și el doi copii. În momentul în care părinții s-au despărțit, cei doi au hotărât ca Sofia să rămână cu mama sa, deoarece tatăl a plecat din țară.

Familia bărbatului știa că Mădălina este o persoană violentă și nu își dorea acest copil. Mătușile Sofiei au povestit că Mădălina a spus de nenumărate ori că acest copil i-a distrus viața, iar atunci când era bebeluș o trântea de pat dacă plângea. Acestea au susținut că există posibilitatea, ca într-un moment de nervi, Mădălina să o fi ucis pe micuță, deoarece în ultima vreme au observat nenumărate răni pe trupul fetei când aceasta venea în vizită. Daniel, tatăl Sofiei, se întorsese recent în țară pentru a-și vizita fata. Din păcate, acesta nu s-a putut bucura de ea decât două zile.

Fetița a fost adusă în stare gravă la spital cu mașina personală a mamei

Amintim că vineri, 10 septembrie 2021, Mădălina și-a dus fetița în vârstă de 2 ani, cu mașina personală, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Aceasta le-a spus medicilor că ar fi găsit-o inconștientă în cadă, după ce a lăsat-o nesupravegheată 3 minute. Copila se afla în stare foarte gravă în momentul în care a ajuns la spital. Aceasta a fost preluată de urgență de medici, care au început efectuarea manevrelor de resuscitare.

După stabilizare, copila a fost transferată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. Polițiștii au fost sesizați și au deschis o anchetă. În cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează verificări pentru luarea măsurilor care se impun. Medicii au fost cei care au anunțat organele de poliție, după ce au observat pe corpul fetiței multiple răni mai vechi. În ciuda eforturilor făcute de medici, după două zile de spitalizare, fata a decedat.

Comentarii
  • La puscarie si asistenta sociala de la Aroneanu si cei de la Protectia Copilului. Iesiti din birouri, nenorocitilor, faceti servici pe teren, verificati sesizarile , fie ele si nesemnate, vedeti daca e real ce se spune, nu faceti hartii din birouri. O sa vavina careva de hacsi o sa plangasi copiii vostri 6 acasa cand o sa stati pe holurile politiei sau mai rau, dupa gratii. La puscarie si voi.

Adauga un comentariu