Sport

Suspiciuni de BLAT in preliminariile Euro 2016! Danezii viseaza la o noua minune

Publicat: 27 nov. 2015
1

Albania, care merge în premiera la un turneu final, dupa ce a încheiat pe locul al doilea Grupa I a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016, îsi vede calificarea contestata aprig de danezi, care au încheiat chiar în spatele lor, apoi au fost eliminati de Suedia la baraj. În luna octombrie, sârbii de la Telegraf.rs, citând „presa albaneza”, sustineau ca 3 fundasi si portarul Armeniei au primit 2 milioane de euro pentru a pierde ultimul meci din grupa, de la Erevan.

Pe 11 octombrie, Albania s-a impus cu 3-0 în deplasare, victorie care i-a asigurat locul 2, care a calificat-o direct la EURO 2016. În plus, sârbii, care au facut parte din aceeasi grupa de calificare, sustin ca la casele de pariuri din Asia cota unei victorii a Armeniei a crescut considerabil în orele dinaintea partidei, ajungând sa se dubleze.

Acuzatiile au ajuns pâna la cel mai înalt nivel politic în Albania. Premierul – reprezentant al socialistilor – s-a laudat cu aceasta calificare, iar opozitia – Partidul Democrat – a profitat de scandalul iscat si a acuzat guvernul si Federatia ca ar fi trucat ultimul meci din preliminarii, cel din Armenia, pentru a fi siguri ca merg la turneul final.

Daca UEFA va investigha acest caz, iar Albania va fi gasita vinovata, în mod cert i se va anula calificarea la EURO 2016, iar Danemarca ar profita de pe urma verdictului. Nordicii au terminat Grupa I din preliminarii pe locul al doilea, în spatele Albaniei. Au mers la baraj, dar au pierdut cu 4-3 la general în fata Suediei lui Zlatan Ibrahimovic.

Daca ar merge la Campionatul European în detrimentul Albaniei, danezii ar trai o poveste asemanatoare cu cea din 1992, când au câstigat turneul final, desi au aflat ca vor participa cu doar o saptamâna înaintea meciului de deschidere. Atunci, au profitat de faptul ca Iugoslavia era în plin razboi civil si nu a mai avut drept de participare. În urma cu 23 de ani, Danemarca lua singurul trofeu continental din istoria sa, dupa o finala câstigata cu 2-0 în fata Germaniei.

Adauga un comentariu