National

Suspiciuni de blat PSD-PNL pe legea pensiilor speciale

Publicat: 17 iun. 2015
1

Parlamentarii au adoptat marti in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului legea pensiilor speciale. Practic deputatii si senatorii care au avut trei mandate vor primi pe langa pensia obisnuita o indemnizatie de 4.600 de lei pe luna, iar cei cu un singur mandat vor primi 1.500 de lei. Aceste indemnizatii speciale vor fi acordate la cerere.

PNL, cu exceptia deputatului Radu Zlati, a votat impotriva legii. Radu Zlati a fost si singurul liberal care a ramas semnatar pe legea pensiilor speciale si a introdus amendamentul potrivit caruia parlamentarii condamnati definitiv pentru coruptie NU vor beneficia de aceste pensii speciale.

Citeste si Alina Gorghiu, despre pensiile speciale: Cand Parlamentul dezbate legi controversate,
 
Surse liberale sustin insa ca ar fi existat un blat intre PSD si PNL pentru asigurarea cvorumului de sedinta pentru ca legea pensiilor speciale sa poata trece. Au existat liberali care ar fi vrut sa paraseasca sala pentru a bloca adoptarea legii, insa decizia partidului a fost de a participa la sedinta si a vota impotriva.

Cvorumul de sedinta la inceputul dezbaterilor ar fi fost la limita fara liberali. Prezenta la inceputul plenului comun era de 404 parlamentari, fara cei 124 de liberali care au votat impotriva, prezenta ar fi fost de 280 de parlamentari iar cvorumul necesar de sedinta pentru dezbaterea si adoptarea legii pensiilor era de 278.

Citeste si Nu se mai satura! Un deputat penal din Iasi face legi doar ca sa se imbogateasca el
 
Cu putin efort, tinand cont ca au existat si 2 abtineri de la votul pe legea pensiilor, liberalii ar fi putut bloca adoptarea legii pensiilor prin boicot la inceputul sedintei cand propunerea lor de a fi scoasa legea de pe ordinea de zi a fost respinsa.
 
Pana la finalul sedintei parlamentarii s-au mobilizat, in final existand 303 voturi pentru legea pensiilor.
Strategia boicotului nu este straina liberalilor. Acestia aplica strategia boicotului alaturi de UDMR in Comisiile reunite de Cultura pentru a bloca adoptarea raportului de activitate al TVR si astfel impiedicand schimbarea lui Stelian Tanase din fruntea TVR.

Adauga un comentariu