Actualitate

Sute de candidati din Iasi, prezenti la prima proba a examenului de Bacalaureat – VIDEO

Publicat: 13 iun. 2016

Ieri, la nivelul judetului Iasi, peste o mie de candidati au participat in cele 45 de centre la prima proba a examenului de Bacalaureat 2016. De precizat ca, aproximativ 4.300 absolventi ai claselor a XII-a s-au inscris la aceasta testare. De asemenea, pâna maine, 15 iunie, va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba româna, iar de pe 15 si pâna pe 17 iunie urmeaza evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba materna.

Citeste si: OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

Intre 21 si 24 iunie va avea loc evaluarea competentelor digitale, iar de pe 27 iunie pâna pe 1 iulie evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala. Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura româna, va avea loc pe 4 iulie, iar pe 5 iulie va avea loc proba scrisa la Limba materna. De asemenea, pe 6 iulie este programata proba scrisa la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie – n.r.), iar pe 8 iulie, proba scrisa la alegere a profilului. Pe 12 iulie se vor afisa rezultatele, urmând ca în perioada 13-15 iulie sa se rezolve contestatiile. Pe 16 iulie vor fi publicate rezultatele finale ale textului de maturitate din cadrul ciclului liceal.  

Citeste si: Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

Citeste si: Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematicaloading...

Adauga un comentariu