Eveniment-Social

Sute de credinciosi au participat la evenimentul dedicat episcopului martir Durcovici – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 17 mai 2015
1

Ieri, sute de catolici au tinut sa participe la un ceremonial religios extrem de emotionant. Acesta a marcat un an de la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici (1888-1951). Cu acest prilej, in toate parohiile catolice din Moldova acest eveniment a fost marcat prin predici si rugaciuni, iar in catedrala din Iasi s-a derulat o liturghie. Ea a fost urmata de o procesiune pe strazile orasului.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video de la eveniment.

„La finalul Sfintei Liturghii s-a mers în procesiune pe strazile orasului pe traseul: stradela Trei Ierarhi, Bulevardul Stefan cel Mare, strada Colonel Langa cu relicvele episcopului martir (o parte din testamentul sau – n.r.) si cu statuia sa. Statuia a fost asezata lânga altarul Catedralei Adormirea Maicii Domnului în care episcopul martir a celebrat si a predicat, învatând si chemându-i pe toti la urmarea cu fidelitate a lui Cristos. Pentru a pregati sarbatoarea, în parohiile din Moldova s-au facut noua zile de rugaciuni, iar preotii le-au vorbit credinciosilor despre exemplul de viata oferit de Fericitul Anton Durcovici”, a precizat pr. Cornel Cadar, reprezentant al Episcopiei Romano-Catolice Iasi.

Durcovici s-a nascut la 17 mai 1888, în localitatea Bad-Deutsch Altenburg din Austria. Dupa moartea tatalui sau a plecat cu familia la Iasi, pentru ca în 1898 sa se stabileasca la Bucuresti. Primit în Seminarul din Bucuresti si trimis ulterior la studii, este sfintit preot la 24 septembrie 1910, la Roma. Din 1911 pâna în 1947 a lucrat cu daruire în Arhidieceza de Bucuresti. La 30 octombrie 1947 a fost numit episcop al Diecezei de Iasi de Papa Pius al XII-lea. La 26 iunie 1949, în timp ce mergea spre Popesti-Leordeni pentru a administra Taina Sfântului Mir, a fost arestat de Securitate si închis la Bucuresti (26 iunie – 4 mai 1951), Jilava (4 mai – 17 septembrie 1951) si apoi la Sighetu Marmatiei, unde, în urma batailor si a înfometarii, a murit la 10 decembrie 1951.

Citeste si: EXCLUSIV! Ultima minune facuta la Iasi de episcopul Anton Durcovici! Martorii ramasi in viata confirma totul – GALERIE FOTO, VIDEO

Citeste si: Episcopul Anton Durcovici a fost beatificat. BZI a transmis LIVE VIDEO – TEXT. Vezi MEGA GALERIE FOTO

Citeste si: Cum a murit de fapt episcopul Anton Durcovici? Marturii din INFERN

Adauga un comentariu