News Flash:

Sute de elevi ingheata in clasa

17 Octombrie 2007
963 Vizualizari | 2 Comentarii
• In scolile de arte si meserii din Stolniceni-Prajescu si Prisacani, sau la unitatile de invatamant din Andrieseni, Erbiceni, Costesti, Ipatele sau Harmanestii Vechi, procentul de asigurare a combustibilului este foarte mic
Majoritatea scolilor din mediul rural au terminat aprovizionarea cu combustibil pentru incalzire, dar exista inca o serie de comune care nu au asigurat mai mult de zece la suta din resursele necesare. Astfel, la scolile de arte si meserii din Stolniceni-Prajescu si Prisacani, sau la unitatile de invatamant din Andrieseni, Erbiceni, Costesti, Ipatele sau Harmanestii Vechi, procentul de asigurare a combustibilului este foarte mic. "Inspectoratul Scolar considera confortul termic al elevilor ca fiind esential pentru buna desfasurare a procesului didactic. De aceea va monitoriza lunar situatia aprovizionarii cu combustibil a unitatilor de invatamant. In acelasi context, inspectoratul a centralizat solicitarile de norme de fochisti transmise de scoli, care sunt in numar de 25. Din economiile de norme realizate la nivelul judetului au fost acoperite in luna septembrie 3,5 norme de fochisti, urmand ca in cursul lunii octombrie sa se identifice posibilitati de aprobare a acestor solicitari", a declarat Cristina Dascalu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. La unitatile de invatamant din mediul urban nu sunt probleme deosebite, iar comunele Deleni, Golaesti, Lespezi, Ipatele, Rachiteni, Movileni, Belcesti, Mosna, Motca, Popesti sau Dolhesti au finalizat in proportie de suta la suta aprovizionarea cu combustibil. La data de 15 octombrie, situatia procentuala a asigurarii resurselor de incalzire era intre 80-100 la suta - 200 de unitati scolare, 50-80 la suta - 68 de unitati, 25-50 la suta - 58 unitati si 10-25 la suta - 23 de unitati. Pentru scolile codase in privinta achizitionarii resurselor pentru incalzire s-au luat o serie de masuri de remediere a acestei probleme. Astfel, se are in vedere suplimentarea fondurilor la nivelul primariilor, urgentarea livrarilor si onorarea comenzilor facute si a procedurilor Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in care valoarea achizitiei se inscrie in aceasta procedura sau finalizarea racordurilor la unitatile reabilitate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

fochstu`  | #20425
Domnule Nemteanu, faceti un acord intre titlul articolului si continutul acestuia....
"In scolile de arte si meserii din Stolniceni-Prajescu si Prisacani, sau la unitatile de invatamant din Andrieseni, Erbiceni, Costesti, Ipatele sau Harmanestii Vechi, procentul de asigurare a combustibilului este foarte mic"="La unitatile de invatamant din mediul urban nu sunt probleme deosebite, iar comunele Deleni, Golaesti, Lespezi, Ipatele, Rachiteni, Movileni, Belcesti, Mosna, Motca, Popesti sau Dolhesti au finalizat in proportie de suta la suta aprovizionarea cu combustibil"? Sunt scoli in ambele grupe...
Ionel  | #20426
Sunteti aserviti in totalitate doamnei C. Gavrila, care-i inspector general doar la laude si diplome de excelenta. Situatia incalificabila din scoli se datoreaza si inspectorului general, care ar trebui sa-si dea demisia. De ce nu o nominazitati si la defectiuni in sistem?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019556 (s)