Local

Sute de ieseni amendati intr-o saptamana, de politistii locali

Publicat: 16 sept. 2016

Pe parcursul ultimei saptamani, politistii locali au intensificat actiunile în cartierele din municipiul Iasi, pentru asigurarea unui climat de siguranta publica si fluidizarea traficului rutier. În acest sens, în urma activitatilor desfasurate, lucratorii din subordinea municipalitatii iesene au aplicat peste 350 de sanctiuni contraventionale.

Dintre acestea, 74 de sanctiuni cu valori cuprinse între 100 si 1.500 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si 71 de sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi. În acelasi context, politistii locali au actionat pentru fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care aproape o suta de conducatori auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere au fost sanctionati contraventional.

Totodata, pe parcursul ultimei luni, peste o suta de sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse între 500 si 5.000 lei, au fost aplicate pentru protejarea populatiei împotriva unor activitati de producere, comert sau prestari servicii ilicite. În plus, pentru comerciantii în cauza a fost dispusa si masura complementara a confiscarii bunurilor care au facut obiectul contraventiei.

„De asemenea, 49 de persoane au fost sanctionate contraventional conform HCLM Iasi 167 din 1998, pentru exercitarea de acte de comert ambulant pe strazile orasului. În acelasi context, conform OG 99 din 2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, 42 de comercianti au fost sanctionati pentru acte de comert neautorizat”, au precizat reprezentantii Politiei Locale Iasi.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu