Eveniment-Social

Sute de ieseni au participat la cel mai important festival folcloric din Moldova

Publicat: 06 oct. 2013
1

Timp de doua zile, Iasul a devenit capitala muzicii populare cu ocazia Festivalului folcloric „Trandafir de la Moldova„, care a ajuns la editia cu numarul 45. Iesenii au putut admira spectacolul stradal oferit de artistii populari veniti din toate colturile tarii, dar si din Ucraina sau Republica Moldova. Dupa traseul facut de sutele de artisti prin centrul Iasului, acestia s-au mutat la Casa de Cultura a Studentilor, acolo unde s-a cantat si s-a dansat in fata unui public euforic, care a facut neincapatoare sala de spectacole.

„La aceasta editie, imi permit sa spun jubiliara, am schimbat scenariul evenimentului. Toti participantii vor primi diplome si vrem ca ei, dar si iesenii, sa umple strazile cu voie buna si dansuri populare”, a spus Adrian Ardeleanu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi.

Ansambluri din trei tari au fost prezente la cel mai important festival de folclor din Moldova, printre care Ansamblul folcloric Baltagul din Monor (Bistrita–Nasaud), Ansamblul folcloric Balada (Botosani), Doina Carpatilor din Iasi, Fanfara de la Chetris (Iasi), Ansamblul Sârba cu naframa din Hârlau, Stejarelul” din Sticlaria – Scobinti, Ansamblul folcloric Brâulet din Culbota –Sîngerei (Republica Moldova), Grupul vocal Mostenitorii din Pepeni –Sîngerei (Republica Moldova), Oberig din Cernauti (Ucraina) sau Podilski muzyki din Vinnytsia (Ucraina).

Click aici pentru a vedea imagini de la festival.

Adauga un comentariu