Local

Sute de ieseni au patit asa ceva! Iata ce trebuie sa faci pentru a te proteja

Publicat: 13 sept. 2015
1

@ O clipa de neatentie poate costa scump @ Cateva momente sunt de ajuns pentru hotii care nu iarta nicio ocazie @ Iata cateva reguli pe care toti calatorii ar trebui sa le cunoasca @ Ce ne sfatuiesc politistii

Garile, aeroporturile sau mijloacele de transport in comun nu mai reprezinta locuri sigure pentru ieseni. Atât hotii de buzunare cât si hotii de bagaje actioneaza adesea în aceste zone, reusind de cele mai multe ori sa profite de neglijenta calatorilor, care îsi lasa bagajele nesupravegheate în gari. Nici iesenii care folosesc mijloacele de transport în comun, precum tramvaiele sau autobuzele, nu sunt scutiti de griji. Chiar daca acestea sunt pline de afise care îi îndeamna sa aiba grija la propriile buzunare si la genti, astfel de furturi au loc în mod constant în Iasi. O clipa de neatentie asupra buzunarelor în care tineti portofelul sau telefonul mobil reprezinta pentru hoti o oportunitate imensa, pe care cu siguranta o vor exploata, fara sa mai stea pe gânduri.

Garile, principala tinta a hotilor

În aceste locuri, se pare ca românii sunt expusi cel mai des pericolului de a deveni victima unui furt. Nimic nu pare sa îi împiedice pe hotii care stau la pânda si asteapta o oportunitate. Astfel, de la bagaje, la buzunare, toate trebuie pazite în mod egal de calatori, fara sa fie scapate din privire nici macar o clipa. Buzunarele iesenilor sunt puse în pericol mai ales atunci când pasesc pe scarile vagoanelor de tren. În aceste momente, calatorii nu pot fi atenti, grabindu-se, mai ales daca au si bagaje. Aceasta graba este un atu pentru un hot de buzunare, care reuseste cu usurinta sa sustraga bunurile aflate la vedere. De asemenea, politia recomanda calatorilor sa nu tina niciodata portmoneul la vedere sau in bagaje, deasupra cumparaturilor. Cel mai sigur loc în care oamenii îl pot pune este buzunarul de la piept, din interiorul hainei, unde hotului îi va fi imposibil sa ajunga. Aceleasi reguli trebuie respectate si de iesenii care calatoresc cu autobuzul sau tramvaiul, ei fiind supusi zilnic pericolului de a ramâne fara portofel sau telefoane mobile.

Atentie la bagaje!

De multe ori, hotii asteapta cu rabdare momentul de neatentie venit din partea unui calator. Astfel, ei mizeaza pe faptul ca la un moment dat, cineva îsi va lasa bagajul nesupravegheat, chiar si pentru câteva secunde, timp în care vor putea actiona pentru a pune mâna pe bunurile altora. Momentele în care oamenii merg la ghisee pentru a-si cumpara bilete de calatorie sunt adesea vânate de hotii de bagaje. Politia sfatuieste calatorii sa îsi supravegheze bunurile si bagajele atunci când merg la ghiseele caselor de bilete si în locurile aglomerate. Totodata, cetatenii nu trebuie sa îsi încredinteze sub nicio forma gentile unor persoane necunoscute, care le-au câstigat încrederea, deoarece acestea pot fi chiar raufacatorii care asteapta un asemenea moment. Cu siguranta, multor oameni li se întâmpla sa adoarma în timpul unei calatorii mai lungi, cu trenul, sau chiar în gara, în timp ce asteapta. Asemenea situatii sporesc riscul de a ramâne fara bagaje, dar si sansele hotilor de a beneficia de bunurile altora. În timpul unei calatorii, cetatenii trebuie sa fie atenti la bunurile pe care le au asupra lor, dar si la oamenii din jur. Totodata, daca sunt martorii unui furt sau unei tentative de furt, calatorii trebuie sa anunte de urgenta autoritatile.
Adauga un comentariu