Economic Local

Sute de ieseni primesc banii in cadrul Start-Up Nation

Publicat: 13 mai 2019
1

Specialistii din cadrul Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie (OTIMMC) Iasi au evaluat jumatate din dosarele depuse de ieseni in cadrul programului Start-Up Nation. Astfel, aproximativ 500 de persoane care au avut punctaj maxim si au trecut si de etapa evaluarii administrative a dosarelor vor primi banii de la stat. Dupa aceasta etapa, urmeaza notificarea de acceptare la finantare si semnarea contractelor.

Pana la sfarsitul lunii iunie trebuie semnate toate contractele de finantare de catre toti beneficiarii programului, iar incepand cu luna iulie pot demara afacerile.

Vezi si: Iata ce noutati au aparut in acest an in cadrul Programului START-UP NATION – FOTO, VIDEO

Specialistii din cadrul OTIMMC Iasi vor verifica in total 1.300 de dosare, 1.000 fiind depuse de ieseni, iar alte 300 sunt dosare ale posibililor beneficiari din celelalte judete din Moldova, arondate Oficiului, care au depus proiectele in cadrul Start-Up Nation in acest an. Pentru fiecare proiect in parte, antreprenorii vor primi 44.000 de euro, bani care provin de la bugetul de stat. Anul trecut au accesat fondurile de stat 700 de ieseni care au avut proiecte eligibile.
 

Adauga un comentariu