Local

Sute de locuri de munca vacante in Iasi

Publicat: 25 mart. 2011
1

Somerii ieseni au in aceste zile la dispozitie peste 550 locuri de munca vacante oferite prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). Cele mai multe posturi sunt in domeniile industriei usoare si prestarilor de servicii, dar sunt inregistrate si 92 posturi in industrie, 15 in constructii si doua in sanatate. „Pentru persoanele cu studii superioare avem disponibile peste 60 locuri de munca. In acest moment sunt disponibile posturi pentru ingineri, economisti si farmacisti„, a declarat Adriana Sirgie, purtator de cuvant al AJOFM Iasi.
Mentionam ca, in ultima jumatate de an, la AJOFM Iasi s-au inregistrat, saptamanal, intre 500 si 700 locuri de munca vacante, iar oficial somajul inregistrat la nivelul judetului scade constant de aproximativ un an.

Bursa locurilor de munca, luna viitoare

Pentru a forta reducerea somajului inregistrat oficial, sefii AJOFM Iasi vor organiza luna viitoare o Bursa a locurilor de munca atat in municipiul Iasi, cat si la Pascani. „In aceasta perioada trimitem invitatii si asteptam confirmari privind prezenta. Vizam aproximativ 250 firme, care sa prezinte iesenilor fara un loc de munca o oferta diversificata. Nu putem estima inca un numar al celor care isi vor gasi un serviciu dupa aceasta Bursa pentru ca nu stim, deocamdata, care va fi oferta”, a declarat Ciprian Necula, director adjunct la AJOFM.
La Iasi, Bursa locurilor de munca va fi organizata la Casa de Cultura a Studentilor, iar la Pascani se cauta, deocamdata, un sediu central care sa gazduiasca targul de joburi.
Bursa locurilor de munca este programata sa se desfasoare pe 15 aprilie.

Adauga un comentariu