Local

Sute de locuri de munca vacante in Iasi

Publicat: 28 iul. 2011
1

Iesenii fara un loc de munca au la dispozitie in urmatoarea saptamana 566 de locuri de munca vacante. Cele mai multe vizeaza industria usoara si prestarea de servicii. „Au fost declarate vacante 236 de posturi in servicii si 232 de locuri de munca in confectii. Alaturi de acestea, sunt disponibile 58 de posturi in constructii si 40 in industrie”, a declarat Ciprian Necula, directorul adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi.
Posturile declarate vacante de angajatori au in vedere in special persoane calificate, dar cu studii medii. Astfel, din cele 566 de locuri de munca oferite pe piata, doar 69 necesita o diploma de licenta.
Daca oferta locurilor de munca ramane relativ constanta, rata somajului continua sa scada la Iasi in ritm accelerat. In luna iunie s-a inregistrat cel mai mic numar de someri din ultimii ani, iar rata somajului a ajuns la 5,93%. „Inca nu sunt centralizate datele, dar rata somajului cred ca va scadea in continuare. Chiar daca in aceasta perioada se inscriu in baza de date absolventii, se inregistreaza multe contracte de munca, chiar si pe o perioada determinata, care duc la scaderea somajului”, a explicat Ciprian Necula.
Trebuie mentionat ca rata somajului este calculata de AJOFM prin raportarea numarului de persoane inscrise ca fiind in cautarea unui loc de munca la totalul populatiei active din judet. Conform datelor statistice, populatia activa din Iasi este de aproximativ 310 mii de persoane.

Adauga un comentariu