Stiri medicale

Sute de mii de bacterii pe centimetru patrat in casa ta. Vezi locurile in care misuna cei mai multi microbi

Publicat: 20 ian. 2011

Potrivit unui studiu realizat de Centrul American pentru Controlul Bolilor, in fiecare locuinta sunt zeci de locuri in care bacteriile se simt „ca acasa”, iar printre cele mai periculoase se afla si suprafetele cu care vin in contact copii mici.

Cifrele americanilor sunt alarmante: un copil poate intalni in casa peste 330 000 de bacterii in fiecare zi. Iata care sunt cele mai periculoase locuri din casa, cand vine vorba de concentratia de microbi:

1. Baia
Potrivit americanilor, podelele din baie sunt casa pentru mii de microbi. Mai exact, analizele arata ca aici se gasesc peste 160.000 de microorganisme pe fiecare centimetru patrat.

2. Bucataria
Ar trebui sa fie inima casei si incaperea in care domneste igiena, caci sanatatea noastra depinde foarte mult de cum intretinem acest loc. Insa realitatea arata o alta fata: aici gasim peste 1.500 de microorganisme pe fiecare centimetru patrat.

Potrivit medicilor, bacteriile din locuinta fiecaruia dintre noi pot provoca boli precum enterocolite, infectii respiratorii, infectii cutanate sau alte tipuri de afectiuni, in functie de microbul prezent.

3. Obiecte care stau in preajma micutilor
Si pe acestea misuna sute de bacterii, iar problema apare atunci cand ele nu pot fi dezinfectate cu produse uzuale pe baza de hipoclorit de sodiu (clor). Iata care sunt obiectele care pun in pericol sanatatea copiilor vostri:

Jucariile de plastic, pe care se afla peste 575 de bacterii/cm2; 
Olita, pe care se afla peste 333 de bacterii/cm2;
Scaunul copilului, pe care se afla peste 333 de bacterii/cm2.

Toate acestea trebuie dezinfectate, dar trebuie sa fim atenti ce produse folosim. Clorul trebuie evitat pentru ca poate genera iritatii la nivel respirator si cutanat, alergii si chiar intoxicatii. De asemenenea, daca producatorul solutiei de curatare alese specifica ca suprafetele necesita clatire dupa spalare, trebuie sa ne conformam. In plus, nu combinati produsele caci pot deveni iritante.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit