Eveniment-Social

Sute de milioane de euro pentru proiecte europene in sistemul sanitar

Publicat: 30 sept. 2016

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, s-a intalnit ieri la Iasi cu factorii decizionali din intreaga regiune de Nord-Est. Comisarul european s-a intalnit cu autoritatile locale, pentru a le arata ce fonduri pune la dispozitie Comisia Europeana pentru implementarea proiectelor. De altfel, conform Corinei Cretu, la mijloc sunt 326 de milioane de euro pe care Comisia o pune la dispozitia tarii noastre pentru modernizarea sistemului sanitar. Din acesti bani s-ar putea implementa 280 de proiecte. O parte din aceste fonduri ar urma sa ajunga si la Iasi, in cazul in care ar exista proiecte de acest gen. Comisarul european a mai afirmat insa ca rata de respingere a proiectelor în România este de circa 35 la suta si de aproximativ 75 procente în ceea ce priveste reabilitarea infrastructurii de drumuri judetene.

„Vorbim poate de cea mai saraca regiune din Uniunea Europeana, cea de Nord-Est din tara noastra. Cred ca este de datoria noastra sa schimbam acest lucru. Pe partea de sanatate, la sfarsitul lunii noiembrie sper sa avem finalizate hartile de nevoi sanitare in Romania”, a mentionat Corina Cretu.loading...

Comentarii
  • Da pe doamna Comisar european pentru politici regionale, Corina Cretu nu a intrebat-o nimeni de finantarea Autostrazii Tg. Mures – Ungheni de catre UE.
    Ca doar a fost membra PSD care tot au promis Moldovenilor aceasta autostrada ce din 2007 nu se mai construieste in timp ce in Transilvania se construiesc doua la mai putin de 100 km una de alta aproape paralele.

Adauga un comentariu