Eveniment-Social

Sute de pascaneni prezenti la a treia editie a Festivalului de iarna – FOTO, VIDEO

Publicat: 31 dec. 2011

Sute de pascaneni au luat parte la festivalul de datini si obiceiuri de iarna, ce-a de a treia editie, organizat de actuala conducere a Primariei. Vineri 30 decembrie, incepand cu ora 10.00, peste 100 de mascati, din mai multe localitati ale Moldovei, s-au prezentat in fata primariei unde s-au inscris la concursul desfasurat pe Esplanada municipiului.

Fiecare trupa si-a prezentat obiceiul din zona de provenienta iar primarul municipiului, Grigore Craciunescu, a servit pe concurenti cu cate un colacel, o portocala si un paharel de vin fiert. Apoi s-a desfasurat parada obiceiurilor de iarna, pe traseul primarie – strada Stefan cel Mare – strada Moldovei (pana la semafoare si retur) – Scarile mici – Esplanada. Pe scena amenajata in mijlocul Esplanadei s-a dat startul spectacolului de datini si obiceiuri de iarna dar si a concursului in urma caruia cea mai buna banda a primit premii in bani si bunuri. La festival au luat parte trupe de mascati din toate comunele arondate municipiului, dar si din alte judete: Botosani, Suceava si Neamt. Fata de editiile anterioare in acest an au participat mai multe bande de mascati din localitatile: Boldesti; Ciohorani; Cristesti; Harmanesti; Helesteni; Ion Neculce; Lespezi; Mircesti; Miroslovesti; Mogosesti Siret; Ruginoasa; Siretel; Stolniceni Prajescu; Todiresti; Vanatori; Cucuteni; Liteni; Tudora; Gastesti; Blagesti, Lunca Pascani. Participantilor li s-au decontat deplasarea de catre Primarie.
Locul I a fost ocupat de catre banda de mascati din Tudora, au urmat cei din Ciohorani pe locul II, iar Cucuteni si Lespezi pe locul III.

Click aici pentru galerie foto si videoloading...

Comentarii
  • Anul acesta a venit Mos Craciun la Compania de Jandarmi din Pascani, in persoana numitului Alin Spurkchi care a daruit din sacul sau noi articole fictive din Codul Penal, din care ar rezulta ca fapta de tentativa la omor se incadreaza ca tulburare a linistii publice si faptuitorul nu se trimite in judecata ci se amendeaza cu o suma simbolica. Legal interpelat de corespondentul zonal al postului Prima TV, respectivul procuror a declarat ca asa a considerat ca este normal, oricum uraste politistii, jandarmii si ofiterii SRI, si ca nu raspunde de faptele sale deoarece este minor, adica nu a implinit decat trei ani de cand a fost numit procuror. Ca nu a putut face mai mult pentru minoritatea sa, decat sa-si asume raspunderea delictuala civila pe latura penala si latura penala a actiunii civile, atunci cand se judeca singur, si primeste solutii in favoarea sa dar in contra societatii civile cu care este in conflict etern de vreo treizeci de ani.Ciordita-i ciriclui, cucoane Napoulioane?

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit