Magazin

Sute de pensionari, somati sa dea banii inapoi la stat

Publicat: 21 iul. 2013
1

Sute de pensionari au aflat ca pot ramane fara case peste noapte daca nu dau inapoi banii pe care i-au primit in plus la pensii, informeaza Romania TV. Oamenii trebuie sa returneze mii de lei din vina unor functionari care le-au calculat gresit pensiile.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a explicat la Romania TV ca „se gasesc intotdeauna dosare care nu au fost bine calculate si care se recalculeaza” si ca ministerul nu o sa „persiste in dosare care nu au fost calculate corect”.

Mai mult, aceasta a spus ca toate dosarele de pensii calculare gresit vor fi reanalizate si se va gasi o solutie pentru pensionarii pagubiti.

„Acolo unde pensia s-a micsorat foarte mult, se cauta celelalte beneficii pe care ei le pot utiliza. De exemplu, ajutorul care se acorda pentru sotul/sotia decedata, venitul minim garantat, asa incat venitul sa nu scada foarte mult. Mai mult decat atat, suma care se retine din pensie este foarte mica, 20, 30, 40 de lei pe luna. Nu cred ca este o problema, noi nu putem sa persistam in greseli si pentru fiecare greseala care se face Guvernul sa dea o amnistie”, a declarat Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a declarat, tot la Romania TV ca pensiile vor fi marite incepand cu luna ianuarie a anului 2014. Cu toate acestea, procentul cu care se vor mari pensiile nu este cunoscut. El va fi calculat in functie de inflatie si de cresterea salariului mediu pe economie. Informatiile respective vor fi disponibile la sfarsitul acestui an.

Comentarii
  • Doar nu spuneti ca pensiile militarilor au fost calculate corect?! Va legati de pensiile inuman de mici ale salariatilor de rand, dar de ale militarilor de zeci de mii de lei nu ziceti nimic?!

Adauga un comentariu