National

Sute de persoane au fost intepate de capuse in doua zile

Publicat: 02 mai 2012
1

Peste 200 de persoane au fost intepate de capuse in perioada 30 aprilie – 1 mai. La Institutul National de Boli InfectioaseMatei Bals„, de vineri si pâna miercuri dimineata, s-au prezentat 234 de persoane intepate de capuse, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infectioase si Boli TropicaleVictor Babes„, in aceeasi perioada, s-au prezentat 138 de persoane cu intepaturi de capuse. Cele mai multe au fost inregistrate in perioada 30 aprilie – 1 mai, respectiv 96 de cazuri, a declarat dr. Simin Florescu, director medical al spitalului.

Aceasta a mai spus ca la spital se mai afla si trei cazuri cu malarie. „Este vorba de trei persoane care lucrau in Guineea Ecuatoriala si una dintre ele este in stare foarte grava. A facut mai multe complicatii. Avem tratamentul necesar. Problema este ca s-au prezentat târziu la medic si nu au facut profilaxie”, a spus dr. Simin Florescu.
Medicii recomanda ca atunci când oamenii observa intepaturi pe picioare si nu numai, sa se prezinte la doctor, pentru ca intepaturile de capusa pot determina aparitia bolii Lyme, dar si a febrei butunoase, care se manifesta prin asa-zise butoane pe piele, cu mialgii si febra.

Adauga un comentariu