Eveniment-Social

Sute de polițiști din Iași au acționat pentru a verifica dacă măsurile luate în lupta cu COVID-19 sunt respectate

Publicat: 07 ian. 2021
Polițiștii ieșeni în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19
În urma controalelor, oamenii legii din Iași au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale

În fiecare zi, oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 230 de polițiști și polițiști locali. Au fost verificate 68 de societăți comerciale și 31 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.750 de persoane

Măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19 nu sunt respectate. Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La începutul săptămânii, la activitățile desfășurate au participat peste 230 de polițiști și polițiști locali. Au fost verificate 68 de societăți comerciale și 31 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.750 de persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 26 de amenzi, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii de protecție). De exemplu, un tânăr de 21 de ani, din comuna Lespezi, a fost amendat, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a respectat măsura de protecție individuală, adică nu a purtat masca de protecție pe raza municipiului Pașcani.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Comentarii
  • Cu alte cuvinte sunt trimisi sa adune cat mai multi bani de la fraeri si prostime pentru lafaiala alora ”de sus” !, doar doua lucruri vor sii intereseaza pe aia ”de sus ” de la voi!, votul vostru si taxele voastre !

Adauga un comentariu