Actualitate

Sute de rachete au fost lansate spre Israel de către militanții palestinieni din Fâșia Gaza. O femeie a fost ucisă și o altă persoană a fost grav rănită – VIDEO

Publicat: 11 mai 2021

O femeie a fost ucisă și o altă persoană a fost grav rănită, marți seara, în Rishon Lezion, după ce teroriștii din Fâșia Gaza au tras un val de rachete în direcția orașului Tel Aviv.

Astfel, a fost declanșată alarma în centrul țării. Atacul a venit la câteva ore după ce Hamas a avertizat Israelul că va trage rachete în Tel Aviv dacă IDF va continua să lovească clădirile din Fâșia Gaza.

O altă rachetă a lovit un autobuz în Holon, chiar la sud de Tel Aviv. Patru persoane au fost rănite în Holon, inclusiv șoferul, care se află în stare critică. Alte trei persoane, inclusiv un copil de cinci ani, au suferit rănii medii, în urma atacului, informează The Jerusalem Post.

În urma atacului, Aeroportul Ben Gurion a fost închis, cursele fiind redirecționate către Cipru, după cum informează The Times of Israel.

Armata israeliană a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost lansate aproximativ 200 de rachete spre teritoriul Israelului.

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim. Sistemele antiaeriene au interceptat 90% dintre rachetele care riscau să cadă în zone populate.

Ambasadorul David Saranga a anunțat marți seară pe contul său de Twitter că o rachetă a lovit zona Holon, la 3 km sud de Tel Aviv.

Israelul a declanșat contraatacul aerian şi spune că a eliminat 15 membri Hamas

Armata israeliană a anunțat, la rândul său, că a ucis cel puțin 15 membri ai grupării Hamas, care controlează fâșia Gaza.

Atacul cu rachete al Hamas, care a atras replica statului evreu, a venit după ce sute de palestinieni au fost răniți în vechiul Ierusalim, în urma ciocnirilor cu poliția israeliană. Gruparea militantă a lansat peste 300 de rachete în decurs de 12 ore, conform unei surse Hamas citate de BBC.

Atacul cu rachete al Hamas l-a determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să declare că „Hamas a trecut linia roșie” şi că replica israeliană va fi una puternică. Armata statului evreu a vizat 130 de ținte în Fâșia Gaza.

Violențele din ultimele zile, care au antrenat confruntarea între grupările islamiste şi armata israeliană, sunt cele mai grave înregistrate în Ierusalim în ultimii ani.

După o lună de ciocniri cu poliția în partea locuită preponderent de arabi, violențele s-au amplificat în contextul în care mai multe familii de palestinieni au primit ordin de evacuare din Ierusalimul de Est.

Conform bilanțului anunțat marți de un grup umanitar palestinian, peste 700 de palestinieni au fost răniți în confruntările cu poliția din Ierusalim şi din Cisiordania.

Adauga un comentariu