Local

Sute de soferi amendati pe strazile din Iasi in minivacanta de 1 Mai

Publicat: 04 mai 2015
1

În perioada 30 aprilie – 3 mai, politistii rutieri au fost prezenti în trafic, pe drumurile judetene, nationale si pe DE 583, pentru prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere, generate de nerespectarea regulilor de circulatie.

Peste 200 de politisti de la rutiera, ordine publica si de la transporturi au actionat pe drumurile publice, fiind folosite aparatele radar aflate în dotare, pentru prevenirea abaterilor privind viteza excesiva. S-a actionat, de asemenea, pentru depistarea soferilor care nu foloseau centura de siguranta, sau conduceau auto dupa ce consumasera alcool sau alte substante interzise.

„În aceasta perioada au fost constatate 513 abateri la regimul rutier, dintre care 23 pentru depasirea limitei legale de viteza, iar 110 pentru nefolosirea centurii de siguranta de catre soferi sau pietoni. Au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale pentru consum de alcool la volan, fiind constatate si 2 infractiuni pe aceasta linie. În urma actiunilor desfasurate, nu au fost constatate, de catre politisti, incidente deosebite”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu