Magazin

Suzuki se bate cu greii crossoverelor

Publicat: 05 mart. 2013
1

Lumea crossoverelor este din ce în ce mai populata. Dupa ce constructorii auto au inventat segmente si au construit SUV-uri si crossovere de segment C si apoi B, Suzuki a avut nevoie de timp pentru a regândi strategia de lansare a unei noi generatii SX4. Dupa ce totul a fost calculat si gândit, japonezii au hotarât: noul SX4 nu va mai face parte din segmentul B, ci va urca în dimensiuni, ajungând sa se lupte cu „greii” Qashqai, ASX, Tiguan sau RAV4.

Noul model Suzuki, care va fi construit la uzina pe care marca o detine în Ungaria, îsi bazeaza designul pe liniile prezentate anterior de prototipul S-Cross (Paris 2012), presa de specialitate anuntând înainte la Geneva chiar ca noul model va prelua numele acestui concept. SX4 a mostenit însa onomastic SUV-ul mic existent astazi în gama Suzuki, dar îsi schimba complet modul de abordare si dimensiunile. Efectul imediat este spatiul dedicat pasagerilor si bagajelor, care creste sensibil fata de vechiul model. Poate cea mai mare diferenta dintre cele doua generatii ale lui SX4 este observabila la nivel estetic, acolo unde liniile batrâne ale modelului anterior dispar complet în favoarea unei „fete” redesenate, dominate de blocurile optice masive asezonate cu o banda LED în partea inferioara. Spatele aduce în schimb linii familiare, fanii acestui tip de modele recunoscând usor asemanarile dintre stopurile lui SX4 si cele ale lui Qashqai.
La interior, SX4 îsi va rasfata pasagerii cu materiale de calitate evident crescuta în comparatie cu ceea ce cunosteam de pe vechiul model cu acelasi nume. Liniile sunt, spun cei de la Suzuki, unele care inspira emotie si calitate, iar instrumentarul de bord este aerisit si confera dinamism. Noul Suzuki SX4 va fi disponibil în Europa în compania a doua motoare, unul diesel si unul pe benzina. Cel pe benzina este cunoscut fanilor marcii japoneze, fiind o evolutie a actualei unitati de aceeasi cilindree, în timp ce motorul diesel de 1.6 litri este nou intrat în gama Suzuki. Clientii pot opta pentru o cutie manuala cu sase trepte sau, în cazul unitatii pe benzina, pentru o transmisie variabila continua CVT. Evident, modelul nipon poate fi comandat atât în versiunea 4×2, cât si 4×4.

Tags:
Comentarii
  • Nu va achizitionati o masina marca SUZUKI, cel putin nu daca depindeti de reprezentanta si service-ul din Iasi. Din nefericire sunt niste mitocani cu acte in regula cu cel mai prost dar si printre cele mai scumpe service-uri din Iasi !!!!!
    Pacat de o serie de modele care merita oarecare atentie.
    Parca toti de la service SUZUKI Iasi au scapat de la diverse sectii de pe Dr. Vicol. Toti vor sa te fure, sa te tepuiasca. Daca ii intrebi la inceputul lucrarii de un cost estimativ piese + manopera , se uita la tine ca la extraterestri. Pretul de la sfarsit chiar este de pe o alta planeta. Daca vii cu un model mai vechi, de exemplu SUZUKI VITARA, sau SUZUKI SAMURAI, se uita la tine cu mila ca la cel mai mare cersetor, spunandu-ti ca nici nu stiu si nici nu se complica cu astfel de modele. Mecanicii recunoscand ca nu au nici macar norme de manopera pentru astfel de modele !!!
    Pacatosi care vor da FALIMENT ca si turcul de la Chevrolet.
    Reclama platita in zadar !!!!!!!

  • Degeaba va bateti voi cu „greii”, daca nu ajungeti sa va respectati modelele care v-au consacrat si care au facut istorie, ramanand in preferintele automobilistilor cu state grele. Respectati-va „trecutul” si veti ingenunchea concurenta. Altfel veti fi mereu in rochita alba de mireasa incercand promovari precum iepurasii de joben pentru sx4,Alto, Splash, sau alte inventii !!!!

Adauga un comentariu