Coronavirus

Synairgen anunță un medicament care reduce efectele COVID-19

Publicat: 20 iul. 2020
ALT=
Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Firma Synairgen a anunțat că a obținut rezultate pozitive într-un studiu clinic cu SNG001, un medicament cu interferon beta, dat în perioada de tratament pacienților cu COVID-19 spitalizați.

Riscul de a dezvolta o boală severă (care necesită ventilație sau care poate duce la deces) în perioada de tratament (ziua una până la ziua 16) a fost redus semnificativ cu 79% pentru pacienții care au primit SNG001, comparativ cu pacienții care au primit placebo.

De asemenea, datele au arătat că pacienții care au primit SNG001 au mai mult de două ori mai multe șanse să se recupereze definitive, fără nicio limitare a activităților sau „nicio dovadă clinică sau virologică a infecției, pe parcursul perioadei de tratament, comparativ cu cei care au primit placebo, în timp ce problemele de respirației au fost mult reduse la pacienții care au primit medicamentul în comparație cu cei din grupul de control.

Synairgen anunță un medicament care reduce efectele COVID-19: Niciun deces în cazul celor care au primit tratamentul

De remarcat, la pacienții cu boală mai severă la momentul internării, tratamentul cu SNG001 a crescut probabilitatea de externare în timpul studiului, deși diferența nu a fost semnificativă statistic, crescând la șase zile față de nouă zile pentru cei care au primit placebo.

Mai mult decât atât, pacienții care au primit SNG001 păreau a fi de peste două ori mai susceptibili să se fi recupereze până la sfârșitul perioadei de tratament, „deși această tendință puternică nu a atins semnificație statistică”, a spus firma. Cu toate acestea, până în ziua 28, pacienții care au primit SNG001 au avut o șansă de recuperare statistic semnificativ mai bună.

Din punct de vedere al siguranței, s-a remarcat faptul că trei subiecți (6%) au murit neprimind tratamentul, în tim pce dintre cei care au primit SNG001 nu a decedat niciunul.

Medicament pentru a restabili răspunsul imunitar al plămânului

Tom Tomkinson, profesor de medicină respiratorie la Universitatea din Southampton și șef al studiului, a declarat că medicamentul are un potențial imens pentru a putea restabili răspunsul imunitar al plămânului, sporind protecția, accelerarea recuperării și combaterea impactului COVID-19 asupra organismului.

„Rezultatele confirmă convingerea noastră că interferonul beta, un medicament cunoscut pe scară largă care, prin injectare, a fost aprobat pentru utilizare într-o serie de alte indicații, are un potențial imens ca medicament inhalat pentru a putea restabili răspunsul imunitar al plămânului, sporind protecția , accelerarea recuperării și combaterea impactului virusului SARS-CoV-2”, a spus Tom Tomkinson, profesor de medicină respiratorie la Universitatea din Southampton și șef al studiului.

Profesorul Stephen Holgate, imunolog la Universitatea din Southampton și co-fondator al Synairgen, a precizat că tratamentul testat restabilește capacitatea plămânulu ide a lupta cu noul coronavirus.

„Cunoscând că SARS-CoV-2 afectează inițial plămânul, tratamentul nostru dă concentrații locale ridicate de interferon beta, o proteină antivirală care se produce în mod natural și care restabilește capacitatea plămânului de a neutraliza virusul, sau orice mutație a virusului sau co-infecție cu un alt virus respirator, cum ar fi gripa sau RSV, cum ar putea fi întâlnită în timpul iernii, dacă există o reapariție a COVID-19 „, a adăugat profesorul Stephen Holgate, imunolog la Universitatea din Southampton și co-fondator al Synairgen.

Adauga un comentariu