Eveniment-Social

Tabara de la Ciric ar putea reveni la Palatul Copiilor – FOTO, VIDEO

Publicat: 14 iun. 2011

Acesta este dezideratul actualei conduceri de la Palatul Copiilor, respectiv al directorului Constantin Serban. De asemenea, el intentioneaza sa faca toate demersurile pentru ca singura institutie de invatamant preuniversiar cu profil vocational si ludic dedicata copiilor sa aiba o sala de sport corespunzatoare. Aceasta ar urma sa fie folosita, in mod special, pentru activitatile din cadrul clubului de gimnastica ritmica si de aerobic, dar, in acelasi timp, si pentru celelalte cluburi din cadrul Palatului. „Iasul nu are decat o singura tabara, cea de la Muncel, dar este la costuri medii… Se impune cu acuitate sa rezolvam aceasta problema cu tabara de la Ciric. Acum, tabara exista, dar este inchisa. Totusi, o putem redeschide, daca ne ajuta Inspectoratul Scolar Judetean, Primaria Iasi si Consiliul Judetean. Noi avem tot planul pus la punct de a ne ocupa de reorganizarea, dezvoltarea si punerea la punct a taberei. Noi stim cu totii, insa, ca e destul ca cineva sa puna mana pe un teren si l-a si luat… Astfel, Iasul ar avea un loc model pentru organizarea diverselor activitati pentru copii”, a declarat Serban.
Actuala conducere se plange de faptul ca, paradoxal, Palatul Copiilor nu dispune de o sala de sport moderna. „Noi nu avem asa ceva si nu este normal. Sunt diverse activitati sportive facute de profesorii nostri si nu avem unde sa le derulam. Speram sa putem rezolva si acest lucru deoarece avem nevoie de ea”, mai spune Constantin Serban.
In vacanta de vara, Palatul Copiilor are programate doua tabere creationale. In cadrul lor vor fi invitati sa participe si copiii din mediul rural cu rezultate deosebite la invatatura, dar cu posibilitati materiale limitate. In acest sens, Serban va pune bazele unui parteneriat cu Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi pentru ca, in comunele din judetul Iasi, tinerii sa aiba acces la carte.

Adauga un comentariu