Info Turism

Tabara de neuitat in Tara Motilor pentru zeci de copii. Ce au invatat elevii

Publicat: 06 sept. 2019

O saptamana departe de orase agitate, in mijlocul naturii. De asta au avut parte zeci de copii care au ales sa mearga in tabara in inima Apusenilor.

Au cutreierat poteci din varf de munte, au explorat pesteri, s-au racorit langa cascade si au fost poftiti in casele oamenilor din Tara Motilor.

In plus, au descoperit traditiile locului, apoi au legat prietenii in jurul focului de tabara.

Traditionalul foc de tabara a fost nelipsit din aventura celor peste 70 de copii dornici sa exploreze Tara Motilor.

Departe de agitatia marilor orase, pustii au luat la pas zona in care timpul parca a stat in loc si au cutreierat in voie potecile. Iar peisajele care te imbie la visare i-au fascinat.

Elevii au vizitat, de pilda, Pestera Ursilor, Ghetarul de la Scarisoara, Groapa Ruginoasa si Pestera Meziad. Dar au avut ocazia si sa descopere traditiile locului, pastrate cu sfintenie.

Copiii spun ca experienta a fost unica si ca amintirile adunate sunt de nepretuit.

“Cel mai mult mi-a placut excursia la Patrahaitesti pentru ca totul era desprins din trecut, am vazut traditiile pe care motii le aveau, si cum traiau ei in Apuseni.”

“Ne-am bucurat de fiecare cascada, de fiecare pestera in fiecare moment si am invatat din aceste locuri ca natura trebuie respectata.”

“Experienta care mi-a placut cel mai mult a fost la Pestera Ursilor, deoarece este un loc prin de istorie si cu o poveste foarte impresionanta.”

Darius Lupscau, profesor: “Cu totii am avut de invatat despre arta si traditia moteasca, copii s-au declarat foarte, foarte mutumiti, le-a placut enorm.”

Viorica Panaitescu: “La noi in Arieseni sunt foarte multe obiective turistice, au fost multi copii din toata tara, am avut opt serii de tabara.”

Tabara, organizata de Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Alba, s-a incheiat. Iar copiii s-au intors acasa, mai ales ca luni va suna din nou clopotelul.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit