Funny

Tabara de romi din Roma, luata cu asalt de autoritati. “Ne-au scos afara cu forta”

Publicat: 27 iul. 2018
9

Politia italiana a inceput evacuarea unei tabere de romi din apropierea capitalei, ignorand o decizie a justitiei europene de a suspenda demolarea acesteia.

Este a doua tabara de romi desfiintata de autoritati in tot atatea saptamani. Printre cei evacuati se numara si multi originari din Romania.

In jur de 300 de romi locuiau in baracile din tabara River Village din apropiere de Roma. Cateva zeci de politisti i-au supravegheat strangandu-si bagajele si parasind locul. Televiziunile italiene au difuzat imagini cu zeci dintre ei, inclusiv copii, cu saltele si bagaje ingramadite in fata baracilor, protestand. Unii dintre romi spun ca au fost bruscati si atacati cu spray lacrimogen.

“Ne-au scos afara cu forta. Ne-au apucat de maini asa si l-au luat cu ei pe Marcello. Ne-au impins si pe noi, femeile”, spune o femeie.

Politia afirma insa ca romii au plecat in liniste si fara incidente.

“Actiunea de azi e doar punerea in aplicare a unui ordin al Consiliului Municipal si primarului. Am actionat cu ajutorul politiei centrale, dar pana la urma n-a fost nevoie de interventia lor”, a precizat Antonio Di Maggio, comandantul politiei locale.

Demolarea taberei era prevazuta inca de la inceputul saptamanii. In urma unei sesizari, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ceruse Italiei sa o amane si sa spuna unde vor fi cazati romii. Primaria a considerat insa demolarea taberei drept o urgenta de sanatate publica. Nu e clar ce se va intampla cu oamenii care locuiau acolo, arata stirileprotv.ro.

Adauga un comentariu