Eveniment-Social

Taberele de recreere pentru tineri si studenti se reiau din 2013

Publicat: 27 apr. 2013
1

Ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, a declarat sambata, la Bistrita, ca in acest an vor fi organizate din nou tabere pentru tineri si studenti, iar un accent special va fi pus pe partea sociala, astfel incat si copiii din orfelinate sa se bucure de oferta de tabere scolare.

„Nu vor fi niciodata suficienti bani, dar vom gasi resurse sa sprijinim initiativele bune. Cele care erau doar asa, pe hartie, nu. Nu au crescut bugetele nici la tineret, nici la sport, se mentin la nivelul anului trecut, dar incercam sa facem mai multe lucruri utile. De exemplu, anul trecut nu s-au mai organizat taberele pentru tineri si pentru studenti. Ei, cu un buget aproape la fel, chiar un pic mai mic decat cel de anul trecut, vom demara toate aceste tabere si vom trimite cateva mii foarte bune de tineri, de studenti si chiar copii din orfelinate. Va fi primul an in care vom insista foarte mult pe partea sociala. Practic, dincolo de elementul de recreere, de relaxare, va fi si partea de cursuri, chestiuni utile, tabere tematice si cred eu ca este un start bun”, a spus Nicolae Banicioiu.

Ministrul a adaugat ca va insista in continuare ca numarul de ore de sport la gimnaziu si liceu sa fie marit, pana acum acest lucru fiind acceptat doar la nivelul ciclului primar.

Adauga un comentariu