Sport

Tabloul complet al sferturilor Ligii Campionilor! Astazi are loc tragerea la sorti

Publicat: 19 mart. 2015
1

S-au stabilit si ultimele echipe calificate în sferturile UEFA Champions League. Barcelona si Juventus sunt formatiile care s-au alaturat celor de la Real Madrid, FC Porto, PSG, Bayern Munchen, Atletico Madrid si AS Monaco în urmatoarea faza a Ligii Campionilor. Anglia nu are nicio reprezentanta în batalia pentru semifinalele Ligii Campionilor. Tragerea la sorti pentru sferturile competitiei va avea loc vineri, la Nyon, cu începere de la ora 13:00.

În acest punct al întrecerii, UEFA renunta la criteriul pe tara sau la capii de serie astfel încât oricine poate întâlni pe oricine. Spania merge în sferturi cu trei echipe (Barcelona, Real Madrid si Atletico Madrid), Franta are doua reprezentante (AS Monaco, PSG), în timp ce Portugalia, Italia si Germania au câte o formatie (FC Porto, Juventus, respectiv Bayern Munchen).

PSG s-a calificat în sferturi trecând de Chelsea, echipa pe care a eliminat-o în prelungirile meciului retur. Scorul general a fost 3-3, dar francezii au mers mai departe gratie golurilor marcate în deplasare. Bayern Munchen nu a avut nicio emotie cu Sahtiorul lui Mircea Lucescu, bavarezii reusind sa se impuna în retur cu un neverosimil 7-0; în tur, scorul fusese 0-0. Real Madrid s-a calificat cu ceva emotii: madrilenii au câstigat meciul tur cu Schalke, 2-0, dar au pierdut pe teren propriu cu 3-4, la finele celui mai spectaculos meci din optimi. FC Porto a trecut de FC Basel cu 5-1 la general, lusitanii asigurându-si calificarea pe teren propriu unde au marcat patru goluri.

Barcelona a învins pe Manchester City cu 3-1 la general, catalanii câstigând practic „dubla” în Anglia, acolo unde s-au impus cu 2-1. Juventus a învins o Borussia anemica, italienii reusind sa câstige în retur cu 3-0. Atletico Madrid a avut nevoie de prelungiri si de lovituri de departajare pentru a trece de Leverkusen, în timp ce Arsenal a încercat o revenire de efect în fata lui AS Monaco, dar monegascii au aparat eroic rezultatul din tur si au obtinut calificarea în sferturi.

Adauga un comentariu