Arte vizuale

Tabloul „Mona Lisa” a fost mutat din Salle des États a Muzeului Luvru

Publicat: 17 iul. 2019

Tabloul Mona Lisa”, aflat in Salle des États a Muzeului Luvru din 2005, a fost mutat marti noapte intr-o alta incapere a muzeului, unde va ramane pana in luna octombrie.

Celebra pictura a lui Leonardo da Vinci se va afla in Galerie Médicis, pentru ca Salle des États sa poata fi renovata, scrie BBC.

Chiar daca lucrarea de arta nu a parasit institutia, operatiunea de mutare a fost una delicata. A avut loc dupa inchiderea muzeului, iar peprezentantii institutiei au facut mai intai un exercitiu cu o bucata de lemn de dimensiuni asemanatoare tabloului. 

In ultimii cinci ani, au fost facute mai multe serii de lucrari de renovare la Luvru. Reprezentantii muzeului spun ca o suprafata de peste 34.000 de metri patrati a fost renovata, inclusiv 17.579 mp din galerii.

Salle des États este cea mai vizitata incapere a muzeului si nu a mai fost reconditionata de 14 ani. Lucrarile au inceput aici in ianuarie 2019, insa au putut fi facute in jurul „Mona Lisei”.

In aceeasi incepere se afla si „Nunta de la Cana” a lui Paolo Veronese. Lucrarea va fi pusa intr-o curtie din sticla, pentru a fi protejata pe intreaga durata a lucrarilor.

Galerie Médicis este una dintre cele mai mari incaperi de la Luvru.

„Mona Lisa” a parasit cel mai recent Franta in 1974, cand a fost imprumutata Rusiei si Japoniei. Cu 11 ani inainte, a fost expusa la National Gallery din Washington si la Metropolitan Museum of Art din New York. 

In 1911, pictura a fost furata din Luvru de Vicenzo Perugia, galerist care a considerat ca pictura ar trebui sa fie dusa inapoi in Italia. Doi ani mai tarziu, lucrarea a aparut in Florenta. Muzeul Luvru a refuzat, in 2013, o cerere de imprumut venita din partea orasului Florenta.
 loading...

Adauga un comentariu