Arte vizuale

Tabloul Picasso gasit la Tulcea, o farsa! Ce s-a intamplat cu scriitoarea Mira Feticu

Publicat: 19 nov. 2018
3

Lovitura incredibila dupa gasirea tabloului lui Pablo Picaso, gasit intr-un sat din Tulcea. Se pare ca doi producatori de teatru din Belgia au pus totul la cale. Televiziunea olandeza a aflat totul! De asemenea, Mira Feticu, scriitoarea care a dezgropat marele tablou pierdut de Picasso, a vorbit in cadrul Digi24 despre farsa in cauza. „Tete D’Arlequin” a fost semnalat de catre doi cetateni, care s-au prezentat imediat la Ambasada Olandei din Capitala.

„Acestea au precizat faptul ca au gasit tabloul pe teritoriul Romaniei, anuntand despre acest fapt autoritatile olandeze.Atasatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anuntat autoritatile romane, iar, la acest moment, o echipa formata din procurori D.I.I.C.O.T. si politisti ai Directiei de Investigatii Criminale – I.G.P.R. efectueaza cercetari, pentru lamurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului in care au afirmat cele doua persoane ca au gasit tabloul, expertize criminalistice)”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Tabloul gasit de Picasso, o farsa de zile mari

Din pacate, doi producatori de teatru din Belgia au facut cea mai mare farsa zilelor acestea. Se pare ca, la sfarsitul lunii, au ascuns copia tabloului lui Piccaso in padure, apoi au inceput sa trimita diverse scrisori anonime. Scrisorile au ajuns la 3 adrese din Romania si 3 din Olanda. Doar romanca, impreuna cu un prieten de-al sau, au picat in plasa producatorilor de teatru. Dupa aflarea veltii ca marea lucrare a lui Pablo Picasso a putut fi gasita,  autoritatile s-au instalat la fata locului, pentru detalii.  „DIICOT investigheaza imprejurarile in care un tablou semnat Picasso valorand aproximativ 800.000 de euro a fost gasit sambata seara, pe raza judetului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de sapte opere sustrase in anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla in custodia autoritatilor romane si urmeaza sa fie expertizat”, anunta atunci comunicatul Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Adauga un comentariu