Arte vizuale

Tablouri facute din DOPURI de plastic, pe o strada din Timisoara. Ce au spus turistii straini despre ele

Publicat: 11 mai 2015
3

O strada pietonala din Timisoara s-a transformat intr-o inedita galerie de arta. Peste 40 de voluntari, care au lucrat mai bine de o luna la acest proiect, au umplut strada cu tablouri realizate din dopuri de plastic.

In total au folosit peste 100.000 de dopuri de toate culorile, aranjate cu grija, unul cate unul, in model. Peretii cenusii ai Spitalului Militar din Timisoara au devenit gazda unei expozitii inedite. Cele opt tablouri, cu o suprafata de peste 15 metri patrati, au fost „pictate” din dopuri de plastic, in diferite culori, potrivit stirileprotv.ro.

Vezi si INEDIT! Tur pe bicicleta la Iasi, in Noaptea Europeana a Muzeelor. Vezi traseul

O tanara, venita din Austria a fost impresionata de operele de arta ale timisorenilor. A facut zeci de fotografii, sa le arate celor de acasa ce a vazut in Banat. „Cred ca este minunat”, spune ea. „Sunt cu adevarat impresionata. Acest fel de arta este foarte inspirational. Si nu am mai vazut, totul este plastic”
„Ni s-a parut foarte gri bucata asta de Timisoara si ne-am gandit sa o infrumusetam prin tablourile noastre”, explica voluntarii care au venit cu ideea. Tablourile reprezinta o bicicleta, o harta veche a Timisoarei, instrumente muzicale sau copaci. Schitele au fost desenate de studentii de la Facultatea de Arte, apoi peste 40 de voluntari au strans capacele din plastic si le-au „insurubat”, unul cate unul.
Cele opt tablouri uriase vor ramane pe strada pietonala Marasesti din Timisoara pana in 24 mai. Anul trecut, acelasi grup de voluntari a construit, tot din dopuri, un pod peste raul Bega.
Adauga un comentariu