Magazin

„Taci si inghite”, reteta care a cucerit mii de romani! Se face extrem de usor, rapid, iar gustul este INCREDIBIL

Publicat: 14 nov. 2015
1
De ceva timp, gospodinele din Romania cauta tot mai des o reteta simpla, delicioasa, ce contine produse traditionale. Iata cum se prepara „Taci si inghite„! 
Preparatul poate fi servit atat la pranz, cat si la cina, alaturi de un pahar de bere rece. 
Ingredientele necesare:
250 de grame malai
jumatate de litru de lapte
jumatate de litru de apa
4 oua
50 de grame de unt
200 de grame de smantana
200 grame de telemea
200 de grame de cascaval
6 bucati de carnati afumati
100 grame de slaninuta proaspata
Mod de preparare:
„Se pun la fiert apa si laptele, amestecate, adaugam si sarea si lasam sa dea in clocot. Cand incepe sa fiarba, se presara o mana-doua de malai in apa, dar trebuie sa amestecam cu un tel sau cu o lingura de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloase. Lasam sa fiarba cateva minute la foc mediu, amestecand tot timpul. Cand preparatul s-a ingrosat, adaugam cernit si restul malaiului, putin cate putin. Focul nu trebuie sa fie puternic si trebuie amestecat in continuu. Cand mamaliga e aproape gata, se incorporeaza si smantana”, explica Doina Popescu din Targu-Jiu, potrivit agerpres.ro.
Preparatul trebuie sa aiba o consistenta mai moale. Dupa ce se ia de pe foc, jumatate din mamaliga se pune intr-un vas termorezistent care a fost uns cu unt in prealabil.
„Peste stratul de mamaliga se pune telemeaua rasa, carnatii taiati felii si slaninuta prajita. Se pune alt strat de mamaliga in care se fac niste adancituri cu lingura si in care se pun untul, ouale intregi si cascavalul ras. Cine doreste poate sa puna mai multe straturi de mamaliga. Vasul se da la cuptor pana ce ouale sunt facute si cascavalul e putin rumenit”, explica Doina Popescu. Pofta buna! 




Adauga un comentariu