Secretele istoriei

Taina unei din cele mai CONTROVERSATE explozii din istorie gata sa fie elucidata – VIDEO

Publicat: 22 mai 2013
O explozie de mare intensitate s-a produs in apropierea Raului Podkamennaya Tunguska in anul 1908. In urma exploziei 250 de kilometrii de vegetatie au fost distrusi.
Estimarile energiei degajate de aceasta explozie se incadreaza intre se incadreaza intre 5 si 30 megatone de TNT, de 1000 de ori mai mare decat energia degajata de explozia de la Hirosima. Se estimeaza ca unda de soc a provocat un cutremur cu o magnitudine de 5 grade pe scara Richter, care a fost simtit pana in cele mai indepartate zone ale Rusiei.
De-a lungul timpului, au existat mai multe speculatii cu privire la ceea ce a putut sa provoace o asemenea explozie. S-a spus ca un asteroid sau chiar o cometa au stat la baza exploziei din Tunguska. Alte voci au sustinut ca un OZN s-ar fi prabusit si astfel s-a produs dezastrul ecologic, dar niciodata nu s-a putut demonstra niciuna dintre presupuneri.
Lipsa ramasitelor a constituit cea mai mare problema pentru demonstrarea uneia dintre teoriile care ar putea sa explice ceea ce s-a petrecut in padurea ruseasca acum mai bine de 100 de ani. Din aceasta cauza s-a presupus ca explozia s-a petrecut in aer si pentru ca temperatura a fost foarte mare intreg corpul ceresc s-a topit instantaneu, potrivit efemeride.ro
In 1988, Andrei E. Zlobin, membru al Muzeului de Geologie Vernadsky din Moscova, a efectuat mai multe sapaturi in zona in care s-a produs explozia in speranta de a descoperi fragmente din presupusul asteroid. Nu a gasit nimic concludent si astfel misterul de la Tunguska s-a adancit si mai mult. Cum era posibil ca o explozie atat de mare sa se produca si sa nu existe nicio ramasita din corpul care s-a facut vinovat de explozie?
 
Acelasi om de stiinta rus, Andrei E. Zlobin, colectase in 1988 peste 100 de pietre din Raul Khushmo. Nu si-a dat seama de structura acestor pietre si ele au fost uitate in arhiva pana in 2008 cand au fost pentru prima data cercetate. Spre surprinderea tuturor, aceste pietre fusesera topite, fenomen normal in momentul in care un meteorit loveste Pamantul. mai mult de atat, in opinia omului de stiinta aceste pietre provin din asteroidul sau cometa care a produs explozia.

Lucrurile nu sunt nici in acest moment foarte clare pentru ca nu se poate stabili cu exactitate daca a fost un asteroid sau o cometa. Uneori si cometele pot contine bucati de roca, fapt pentru care oamenii de stiinta sunt inca in dubii cu privire la acest aspect. Totusi, prin aceasta descoperire, omenirea s-a apropiat foarte mult de descoperirea misteriosului obiect cosmic care a produs una dintre cele mai mari explozii petrecute pe Terra.


loading...

Adauga un comentariu