Talia de peste 80 de centimetri la femei dubleaza riscul de cancer

Publicat: 01 ian. 2011

Desi suntem tentati sa credem ca barbatii sunt cei care au o problema, din cauza des intalnitei burti, realitatea este ca din ce in ce mai multe femei au o talie departe de cea numita „de viespe”. Dupa cum a aratat un studiu recent, o talie care depaseste anumite standarde poate chiar sa dubleze riscul de cancer.

Iar expertii avertizeaza ca jumatate dintre femei se confrunta cu acest risc, cel putin in Marea Britanie, unde s-a realizat cercetarea, comparativ cu doar 32% dintre barbati.

Concret, talia unei femei nu trebuie sa depaseasca 80 de centimetri, in timp ce in cazul barbatilor (caucazieni, dar si afroamericani) ar trebui sa masoare pana in 94 de centimetri, conform Daily Mail. Barbatii din Asia ar trebui sa-si faca griji daca depasesc 90 de centimetri.

In Marea Britanie, 29% dintre barbati si 26% dintre femei sunt obezi, avand un strat adipos in exces la nivelul abdomenului, ceea ce le creste riscul de mai multe tipuri de cancer. In cazul femeilor, grasimea abdominala in exces este legata, in afara de bolile de inima si diabet, de cancerul de pancreas, mamar si nu numai.loading...

Adauga un comentariu