Magazin

TAMARA BUCIUCEANU, veste trista anuntata in urma cu putin timp

Publicat: 28 mart. 2014
1

TAMARA BUCIUCEANU, de 85 de ani, una dintre cele mai de pret artiste ale noastre, ar mai fi avut multe de spus in lumea filmului sau a teatrului, dar a decis sa puna punct acestei meserii, dupa o cariera de 62 de ani.

TAMARA BUCIUCEANU, a carei simpla aparitie pe scena aduna ropote de aplauze, a fugit mereu de interviuri, nu i-a placut sa-si puna viata pe tapet. A trecut si prin mari necazuri, dar n-a vrut sa fie compatimita, asa ca a preferat sa sufere in tacere.

Citeste si Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Walk of Fame

Contactata de reporterii ziarului Libertatea, Tamara Buciuceanu abia a putut fi convinsa sa spuna cateva cuvinte: “Eu nu dau interviuri. De 26 de ani nu vorbesc despre mine. Va las pe voi sa scrieti cateva cuvinte si atat. Este bine sa lasam locul celor tineri. Eu mi-am facut datoria, acum sunt linistita, bine si impacata cu mine”, si-a motivat ea retragerea din luma teatrului si a filmului.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a nascut pe 10 august 1929, la Tighina. Intre 1948-1951 frecventeaza Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iasi, insa in anul IV de studii se transfera la Bucuresti, la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa profesorului Nicolae Baltateanu (asistenta Sorana Coroama-Stanca).

Citeste si Unde au ajuns „Liceenii” ?

Tamara Buciuceanu termina studiile in 1952. Este una din reprezentantele generatiei de aur a teatrului romanesc. Este supranumita “Doamna comediei romanesti”, fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie. A jucat in peste 25 de filme, personajul sau emblematic fiind profesoara Isoscel din seria “Liceenii”.

A jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: Giulesti, Bulandra, National, Teatrul de Comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirita pe scena Teatrului National din Iasi.

Citeste si Draga Olteanu-Matei si Mircea Albulescu vor primi cate o stea pe Aleea Celebritatilor

De asemenea, Tamara Buciuceanu a facut o cariera impresionanta si in Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

Comentarii
Adauga un comentariu