National

Tanar, calugarit cu forta. Tatal adolescentului: A plecat sa se inscrie la facultate si ne-am trezit ca nu mai vine acasa

Publicat: 18 mart. 2016
1

O tabara aproape ca i-a schimbat viata unui copil din Craiova. Acesta a participat la o tabara organizata de calugarii de la Oasa, judetul Alba, iar parintii lui sustin ca ar fi fost convins de staretul manastirii sa isi abandoneze studiile, familia si sa se dedice vietii monahale.

Intr-o interventie TV, tatal adolescentului a explicat situatia pas cu pas.

Potrivit barbatului, totul a inceput de la tabara la care a participat si de care a fost foarte incantat.

„Dupa ce a dat Bacul si a luat la matematica nota 10, a plecat sa se inscrie la facultate si ne-am trezit ca nu mai vine. Ca sa aflam ca a plecat la Manastirea Oasa. M-am dus la manastire, atunci l-am cunoscut pe parintele staret. A zis ca vrea sa ramana acolo. L-am convins sa imi dea actele sa il inscriu la facultate. Ne-a indicat unde. Am discutat cu el, comportamentul lui se schimba, devenea mai rece”, a explicat acesta.

Barbatul afirma ca a avut incredere in parintele Miron Iustin ca va fi alaturi de el si ca sederea la manastire va fi ca o vacanta. Insa, lucrurile au stat anapoda.

„Ne-am oferit sa ii platim si a doua facultate, Teologia, dar nu am avut succes”, a continuat tatal tanarului.

Desi s-ar fi oferit sa mearga sa il ia de la manastire, acesta precizeaza ca baiatul era incurajat de calugari sa ramana acolo.

A mai existat un moment in care tanarul a fost dat disparut.

„Ni s-a spus ca a plecat de la manastire cu o masina de ocazie. Am anuntat politia Sugag si am aflat ca a dat o declaratie prin care spune ca vrea sa mearga la alta manastire”, dar ulterior parintii au aflat ca baiatul era chiar in manastirea Oasa.

Acum, tanarul se afla acasa, unde, din fericire, nu a mai existat nicio tentativa de a pleca de acasa, „se reintegreaza in familie”.

Adauga un comentariu