Local

Tanar prins conducand un moped furat si fara permis

Publicat: 07 iun. 2016
1

Politistii de frontiera au depistat in trafic un barbat care conducea un moped neinmatriculat, care era declarat furat din Italia, si fara a detine permis de conducere. In data de 6 iunie, un echipaj al politiei de frontiera a oprit in trafic pentru control, pe raza localitatii de frontiera Ijdileni, un moped marca Piaggio, fara numar de inregistrare, condus de cetateanul roman F. N., in varsta de 28 de ani. Cu ocazia efectuarii controlului, barbatul nu a putut prezenta permisul de conducere si actele de inregistrare ale mopedului.

In urma verificarilor specifice, politistii de frontiera au constatat faptul ca F. N. nu detine permis de conducere, mopedul nu figureaza ca fiind inregistrat, dar este declarat de catre autoritatile italiene ca fiind furat. Tanarul s-a ales cu dosar penal, iar mopedul pe care il conducea a fost confiscat.

„Mopedul in valoare de 1.000 de lei a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat sau neinregistrat si dobandirea unui bun de catre o persoana care fie a cunoscut, fie a prevazut din imprejurarile concrete, ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, chiar fara a cunoaste natura acesteia”, au precizat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu