Titlurile zilei

Tânără de 18 ani din Iași, abuzată în tren de un recidivist! Victima, luată cu japca în miez de noapte. Atacatorul, în fața polițiștilor: „Violul e ceva normal” (Exclusiv)

Publicat: 15 oct. 2021
O tânără care plânge și un tren într-o gară
Un individ a fost condamnat definitiv, după ce a fost acuzat că a abuzat sexual o tânără de 18 ani din Iași

Un individ a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a abuzat sexual o tânără ieșeancă. Astfel, magistrații l-au condamnat pe Miklos Kalanyos la 2 ani și 6 luni de pușcărie, pentru agresiune sexuală. Anchetatorii spun că agresorul a tăbărât pe victima care dormea într-un compartiment al trenului Chișinău – București

O tânără în vârstă de 18 ani, din Iași, a fost abuzată în tren de un recidivist. Victima a fost pipăită peste tot de agresor, în miez de noapte. Recidivistul a sărit din vehicul din mers, înainte de a ajunge în gară.
Astfel, un individ a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a abuzat sexual o tânără ieșeancă. Magistrații ploieșteni l-au condamnat pe Miklos Kalanyos la 2 ani și 6 luni de pușcărie, pentru agresiune sexuală.

„Instanța ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au arătat magistrații.

Sentința este definitivă. Procesul lui Miklos Kalanyos (37 de ani) a început în urmă cu câteva luni. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzația de agresiune sexuală.

Miklos Kalanyos, acuzat că a abuzat sexual o tânără din Iași

Trimiterea în judecată a venit după ce Miklos Kalanyos a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 8 octombrie 2020, până pe 10 decembrie 2020.

„Pe 8 octombrie 2020, în jurul orei 3:50, în timp ce călătorea cu trenul IR 401-2 pe ruta Chișinău – București Nord, după ieșirea trenului dintr-o stație, inculpatul (recidivist) a pătruns în compartimentul în care se afla persoana vătămată și a atins-o pe acesta cu mâna în zona membrelor inferioare, a sânilor și a spatelui, fără consimțământul persoanei vătămate”, au afirmat anchetatorii.

Potrivit acestora, în noaptea respectivă, tânăra de 18 ani din Iași se deplasa cu trenul IR 401-2, în compartimentul 2 al vagonului 3, spre municipiul București, pentru a se întâlni cu prietenul ei, M.A.S. În același tren a urcat de la Focșani și recidivistul Miklos Kalanyos, care voia să ajungă la municipiul Ploiești. Mergând prin tren, în jurul orei 3:50, individul a observat că tânăra era singură și dormind întinsă pe canapeaua dintr-un compartiment al vagonului 3.

„Violul e ceva normal! Dacă voiam, te agresam!”

Anchetatorii au adăugat că individul a intrat în compartiment, zgomotul produs de ușă trezind-o din somn pe tânăra din Iași. Individul a aprins lumina și a încercat să intre în vorbă cu victima, întrebând-o câți ani are, unde locuiește și unde merge. Fiindu-i teamă de el, tânăra i-a răspuns strict la aceste întrebări, pentru a evita o situație conflictuală. Miklos Kalanyos a insistat și i-a spus că este frumoasă, că are ochi frumoși și i-a cerut să-și dea jos masca de protecție, pentru a o vedea mai bine. De teamă că individul s-ar putea enerva, ieșeanca și-a dat jos masca de protecție.

„Inculpatul s-a așezat pe bancheta de lângă persoana vătămată și a început să o atingă cu mâna pe piciorul stâng. Fiind cuprinsă de teamă și surprinsă de acest gest, persoana vătămată nu a știut cum să reacționeze. Apoi, inculpatul a încercat să o îmbrățișeze, atingând-o cu mâna stângă pe sâni și pe spate. În acest moment, persoana vătămată i-a cerut pe un ton ridicat să înceteze să o mai atingă, iar inculpatul i-a cerut să stea liniștită, că nu-i face nimic. Imediat după incident, pentru a părăsi vagonul, persoana vătămată i-a spus inculpatului că merge la baie și a ieșit pe culoar. Primelor persoane pe care le-a văzut le-a spus că a fost agresată”, au subliniat oamenii legii.

Aceștia au adăugat că martorii au mers în compartiment și au recuperat bagajul victimei, fără a-l găsi pe agresor acolo. În scurt timp a apărut și șeful de tren, căruia victima i-a povestit cele întâmplate.

„Acesta l-a căutat pe inculpat în tren și l-a găsit închis în toaleta vagonului 3, aducându-l unde se aflau persoana vătămată și martorii. A urmat o discuție în contradictoriu, inculpatul recunoscând în prezența celorlalte persoane că a atins-o pe persoana vătămată, jignind-o ulterior și spunându-i că violul este ceva normal și că, dacă voia să o agreseze, putea să o facă”, au adăugat anchetatorii.

A sărit din tren înainte de a ajunge în gară

La scurt timp, Miklos Kalanyos a părăsit zona, spunând că merge la toaletă, iar, după ce șeful de tren a anunțat Poliția cu privire la incident, individul a sărit din tren înainte ca acesta să oprească în Gara Ploiești Sud. Individul a rămas în zona gării, iar, la ora 5:05, trenul a ajuns în gară, polițiștii au luat legătura cu șeful de tren și au identificat victima. În jurul orei 5:40, polițiștii l-au găsit pe suspect în zona peronului 1, acesta revenind după ce s-a ascuns o perioadă.

„Fiind întrebat cu privire la motivul prezenței sale în stația CF Ploiești Sud, inculpatul a relatat că a fost în municipiul Ploiești, unde a jucat la aparate, fără a putea preciza locul, că a ajuns pe data de 7 octombrie 2020 în municipiul Ploiești și a dormit pe o bancă. Adus la Postul de Poliție, inculpatul și-a schimbat declarația inițială și a recunoscut parțial fapta, precizând că i-a făcut avansuri unei domnișoare care călătorea cu același tren ca și el, a mângâiat-o pe gambe și a pipăit-o în zona sânilor, deoarece aceasta nu a schițat nimic, lăsându-i de înțeles că și ea dorește acest lucru. Din cauză că aceasta a plecat din compartiment și și-a lăsat bagajele, că a luat legătura cu șeful de tren și cu alte persoane din vagon, care au sunat la poliție, s-a speriat și a coborât din tren înainte să oprească în gară”, au încheiat oamenii legii.

Anchetatorii au constatat că individul are la activ mai multe condamnări pentru infracțiuni privind patrimoniul unei persoane, fiind liberat pe data de 3 septembrie 2020 din executarea unei pedepse de 1 an și 4 luni de închisoare.

Comentarii
Adauga un comentariu